Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información

Arranca la temporada de neu amb els ulls posats en el projecte olímpic Destacats

Enguany les primeres enfarinades no s’han fet esperar i algunes estacions han obert molt abans del que és habitual per a fer gaudir els amants de la neu. Ara, el sector també ha donat el tret de sortida a la temporada amb una festa en un espectacular iglú al bell mig de Barcelona i amb la candidatura olímpica ben present.
La Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), la Secretaria General de l’Esport (SGE) i l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM) van donar el tret de sortida a la temporada el 8 de novembre. Ho van fer dins d’un espectacular iglú instal·lat a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), a l’Anella Olímpica, seu dels Jocs Olímpics del 92, que van marcar un abans i un després en l’olimpisme i que són un referent per a la candidatura Barcelona-Pirineus 2030.
 
Precisament, el fil conductor de la presentació de la temporada va ser el projecte olímpic, que ja compta amb el primer aval del Comitè Olímpic Internacional (COI). “Tenim un territori que és un diamant, de tothom i per a tothom, i ha de ser el motor i el fonament que ens porti a assolir l’objectiu olímpic”, va explicar el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras.
 
Calen infraestructures i recursos però també promocionar els esports de neu entre els infants i els joves. De fet, més de 4.000 alumnes de tot el territori ja han participat en un programa escolar a tal efecte. “Popularitzar els esports d’hivern des de la base és la clau de volta per integrar-los als futurs JJOO, sigui com a esportistes, treballadors o voluntaris”, va destacar la directora general de la FCEH, Mònica Bosch.  
 
La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, va agrair als sectors implicats la seva incessant tasca, que dinamitza i potencia el territori. “És una gran oportunitat per al Pirineu. Els valors i les prioritats de la gent han canviat i que cal que hi hagi una revolució en el Pirineu per poder dir que les comarques pirinenques són futur”. És per això que els esports d’hivern al complet afronten aquesta i les següents temporades amb la màxima il·lusió per assolir l’anhel olímpic. 
 

Informació addicional

Back to top