Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información

Créixer amb cavalls Destacats

L’educació amb cavalls permet als infants i joves poder assimilar nous coneixements i vivències a través de les experiències viscudes amb ells. Mentre prenen consciència de les sensacions, emocions, reptes i superacions amb els que han estat confrontats, els cavalls passen a ser grans mestres de valors com ara l’autonomia, la responsabilitat i la necessitat d’aprendre a entendre a l’altre.
La seva elevada sensibilitat envers l’entorn fa que les seves reaccions a les nostres actituds, emocions i la manera d’expressar-nos, siguin plenament sinceres, espontànies i immediates. Mostrant-nos com ens mostrem realment cap a l’exterior i fent-nos prendre consciència del nostre estat interior.
 
És així que el nostre paper com a educadors, més que limitar-se a transmetre informació, esdevé un procés d’acompanyament. Una vegada s’ha donat la informació necessària per tal de poder assolir un objectiu concret passen a ser els cavalls i la capacitat de resolució i d’inventiva de l’infant els que marquen el camí a seguir per tal de promoure així la confiança en les pròpies capacitats i l’autonomia. Això possibilita, alhora, la presa de consciència i la gestió d’emocions com ara la frustració, la inseguretat i la capacitat de perseverança.
 
Si bé la munta és la forma més comuna d’establir un lligam amb aquests animals, la Doma Natural ens ensenya, a través del temps compartit “peu a terra”, a establir un lligam entre ésser humà i ésser equí, d’igual a igual, invertint el temps i treball necessaris per a establir un vincle i un lligam de confiança i respecte abans de començar a demanar res a canvi. Iniciant així un procés de coneixença mútua i aprenentatge que, una vegada assolit el temps i confiança necessaris, donarà peu a l’inici d’una nova forma d’amistat. La base de l’Equitació Connectada.
 
Actualment ja es troben casals específics, en algun d’ells els nens es divideixen en grups per edats, aconseguint amb els més menuts potenciar la imaginació i pinzellant el món dels cavalls amb un toc de fantasia. I en cas dels més grans, es potencia la responsabilitat tot transformant la fantasia en metàfora i la imaginació en creativitat, fent que les activitats dels més grans  esdevinguin un camí de transició entre la infància que deixen enrere i l’adolescència que ja es comença a mostrar.
 

Informació addicional

Back to top