Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información

Surf hivernal al Maresme Destacats

Encara que molts pensen que no és possible fer surf durant l’època hivernal al Maresme, podem afirmar que gràcies als equipaments existents avui en dia, la pràctica del surf a la nostra costa durant els mesos més freds és possible.
Al mercat podem trobar tot tipus de neoprens especialment dissenyats per aïllar-nos de l’aigua freda que ens permeten gaudir del surf en condicions hivernals. Tot seguit us explicarem què necessiteu per surfejar les onades quan la fredor ens visita.
 
• Vestit de neoprè: és un vestit per aigua freda fabricat amb neoprè que ofereix protecció termal al surfista i que, addicionalment, protegeix l’usuari de l’exposició al sol. Les seves costures estan segellades amb una cola especial i cosides per tal de no deixar entrar l’aigua. Gruix recomanat: 4/3 mm.
 
• Escarpins: són unes botes o sabates fabricades amb neoprè que protegeixen els peus del fred i que ens proporcionaran més adherència a la taula de surf. Es recomana posar-los per sota del vestit de neoprè per tal d’evitar l’entrada excessiva d’aigua. Gruix recomanat: 3 mm.
 
• Guants: hi ha guants especials de neoprè que mantindran les nostres mans calentes durant la sessió de surf. Gruix recomanat: 3 mm.
 
• Caputxa: l’ús de la caputxa de neoprè és indicat pels més fredolics ja que aïllarà el nostre cap de l’aigua freda, encara que el seu ús és opcional ja que normalment s’utilitza en condicions d’aigua molt freda (temperatura per sota dels 12 ºC). Gruix recomanat: 3 mm.
 
Classes De Surf
 
És important destacar que els vestits de neoprè per fer surf són humits, és a dir, per la zona del coll deixen entrar una petita quantitat d’aigua al seu interior que s’escalfarà gràcies al nostre cos i això farà que mantinguem una temperatura agradable encara que l’aigua estigui freda.
 

Informació addicional

Back to top