Bergueda

Bagà, una gran vila medieval

Bagà, capital històrica de l’Alt Berguedà, va ser fundada de nova planta el 1233 per Galceran IV de Pinós qui va atorgar carta de privilegis a qui volgués establir-se a la nova vila. 

Serra de Picancel, Serrat de Migdia i Canals de Sant Miquel

Fent Camí amb el Russi (Josep Maria Rossinyol).  Al cantó de migdia del poble de Vilada, a l’altra banda de la riera de Merdançol, s’aixeca la serra de Picancel (Pic-en-cel), on la vegetació, en la seva part obaga, és exuberant i frondosa, densa i ombrívola. El lloc és conegut amb el nom de “les Canals de Sant Miquel”. Per aquestes davallen una gran quantitat de torrents d’aigües netes, i entre la seva vegetació cal destacar una gran quantitat de boixos de grans dimensions i algun faig monumental. 

Molt més que la fira més dolça

Riner es convertirà en el poble més dolç de la comarca el cap de setmana de l’1 i el 2 d’abril, quan acollirà la segona Fira de la Mel. La primera edició va tenir tan bona acollida que no ha dubtat a repetir aquesta iniciativa, que van posar en marxa per donar a conèixer el patrimoni i la gastronomia del municipi, i alhora descobrir el món de les abelles.
Back to top