Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

Avià sostenible

Avià aprova un POUM revolucionari únic a l’estat que permetrà que les plaques solars cobreixin teulades i façanes i ajuda amb fins a 2.000 euros a les llars que les posin, reduint al màxim també les taxes municipals. L’objectiu és convertir Avià en el poble amb més plaques solars de l’Estat.
Una altra de les característiques dels canvis que s’introdueixen al POUM d’Avià és que, urbanísticament, es permetrà l’aïllament exterior de façanes i mitgeres a partir del primer pis, així com modificar obertures per aprofitar la radiació solar quan calgui.  
 
El plenari d’Avià també ha aprovat per unanimitat la reducció de l’IBI un 50% durant 10 anys i fins a 1.000 euros de bonificació per a tots els habitatges que instal·lin panells solars fotovoltaics amb potència superior a 1,5 KWh.  Aquesta mesura s’afegeix als 1.000 euros que els avianesos poden sol·licitar quan instal·len plaques solars o en promoure la sostenibilitat energètica a partir d’altres mesures com la instal·lació de sistemes de biomassa, geotèrmia, aerotèrmica o aïllaments, entre altres. Avià també ha eliminat les taxes en cas d’obres ‘verdes’ amb l’aprovació d’unes ordenances fiscals que “redueixen el 95% dels impostos a qui fa obres sostenibles”. 
 
Moltes de les mesures són pioneres a tot l’Estat, s’avança al model de país sostenible i intenta desenvolupar la llei del canvi climàtic assolint la sobirania energètica descentralitzada. Catalunya destina aproximadament un 3,6% del seu PIB anual a comprar energies no renovables a l’exterior. Això representa uns 1.000 euros per cada any i persona. L’ús de les renovables també propicia l’economia local, dóna feina i, mitjançant l’estalvi públic i privat, injecta diners en l’economia local.
 
Així, en aquesta tònica, va ser el primer poble de l’estat Espanyol a licitar l’electricitat pública a només empreses 100% verdes, guanyant Som Energia, i també ha estat pioner subvencionant obres sostenibles dels avianesos amb 1.000 euros i donant ajudes a la contractació d’energia verda, aconseguint que 150 famílies del poble contractessin energia elèctrica verda.
 

Informació addicional

  • Municipi: Avià
Back to top