Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

Esbart Dansaire Queralt

Una ferma aposta per recuperar les danses tradicionals catalanes. 
Berga té un esbart i es diu Esbart Dansaire Queralt. Ja fa 11 anys que es va crear, però com que aquest tipus d'activitats no formen part de cap moda, és per això que, de tant en tant, han de recordar de la seva existència i animar a tots aquells que vulguin a participar-hi. Només així, amb la participació aconseguiran el seu objectiu: recuperar i preservar alguns dels balls i danses tradicionals catalanes. Aquesta és una de les feines dels esbarts que hi ha arreu del país. 
 
Des del 2003, any de creació de l'Esbart, aquest ha impulsat una Trobada d'Esbarts, participen cada any al Ball de la Coca a Espinalbet i Corbera i també a les trobades d'esbarts infantils de Navàs i Taradell. Per Nadal, ofe-reixen les seves danses als avis de la residència... I per fer tot això, assagen un dia a la setmana, el divendres. Aquest és el dia escollit de trobada per tots els grups de l'Esbart, en total 3. Els més petits de 7 a dos quarts de 8 de la tarda, els segueixen els infantils i juvenils (de dos quarts de 8 a dos quarts de 9) i acaben els més grans, el cos de dansa, que s'hi estan fins les 10 de la nit. Habitualment s'assaja al Centre Cívic, l'actual Hotel d'Entitats.
 
Si us animeu a formar part de l'Esbart Dansaire Queralt o en voleu rebre més informació us podeu adreçar el dia d'assaig (divendres)* al Centre Cívic o trucar al telèfon  699 96 60 05 (M. Rosa). 
 
*El dia d'assaig del grup dels grans fins el desembre serà provisionalment els dijous.

Informació addicional

  • Municipi: Berga
Back to top