Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

Joan Ferrer s’exposa als espais del Konvent Destacats

“M’he preguntat durant anys com podria explicar la meva obra. Com caldria procedir? Fer un relat subjectiu, fred, o bé, calent, objectiu? Penso avui, potser equivocat, haver trobat la forma convenient, i em pregunto: Què és un quadre? Com l’hem de mirar? Què li hem de demanar?” Joan Ferrer.
Els que coneixen el pintor Joan Ferrer fa temps que es pregunten per a quan un merescut homenatge. Sembla que finalment tindrem exposició oficial però, de moment, un espai tan emblemàtic com el Konvent de Cal Rosal acull durant tot un mes una experiència artística multidisciplinària amb el pintor berguedà i la seva obra com a protagonistes. La mostra no pretén ser una exposició, sinó un moment efímer que no es tornarà a repetir. A més de les mans i els pinzells de Ferrer, diversos músics complementaran aquesta expressió artística que, com indica el programa, “ultrapassa el llenç i s’expandeix multiplicant la percepció dels sentits.”
 
Joan Ferrer
 
El punt d’inici d’aquesta manifestació va ser el passat 29 de juliol quan Ferrer, acompanyat d’amics i visitants, va començar l’obra “Un minut o dos de silenci” amb l’acompanyament musical del Quartet Ausa i una proposta gastronòmica elaborada pel KonventCuina en col•laboració de Toni Massanés, de la Fundació Alícia.
 
 
“Sovint sento a dir que l’artista és un home com qualsevol altre, i no ho és. Pot ser víctima de les mateixes angoixes i esperances, però la seva existència comença, ha de ser així, quan es manifesta alguna diferència amb l’home corrent.” Joan Ferrer
 
A partir d’aquí, qui ho vulgui, pot passar per l’estudi instal•lat al Konvent per veure el pintor treballant (de dijous a diumenge, a partir de les 19 h) o contemplar l’obra a mig fer (de dimecres a divendres, a partir de les 19 h, dissabte i diumenge, a partir de les 12 h).
 
El punt final de Joan Ferrer serà un epíleg que, sota el nom de “Terra de siena cremada”, plantejarà noves preguntes. “Tenim una obra en procés executada en obert. Cal tancar-la?”, es pregunta al programa. Ho veurem el 29 d’agost al Konvent.
 

Informació addicional

  • Text: Sílvia Culell
  • Fotografía: Jordi Plana
  • Municipi: Berga
Back to top