Cerdanya

Fontanals de Cerdanya, arquitectura i natura

Dos antics municipis, un munt de petits nuclis i una fusió administrativa, fa menys de 50 anys, va donar lloc al 1969 al naixement d’un nou terme municipal amb totes les característiques de la comarca de la Cerdanya. El nou nat va rebre el nom de Fontanals de Cerdanya, topònim escollit per evitar que no prevalgués cap dels antics noms dels municipis respecte els altres i evitar així possibles picabaralles.

Ruta amb esquís: Pic de la Tribuna (2.459 m)

Les muntanyes del Donassà, al nord de la Cerdanya, possiblement són les que presenten el caràcter d’alta muntanya pirinenca més marcat. Les seves valls, excavades en una geologia insòlita i variada, ofereixen un relleu realment atractiu per traçar bonics recorreguts per practicar l’esquí de muntanya, i els seus cims, sense ser inaccessibles, exigeixen un cert nivell de preparació.

Festa PX 300 a Prullans. Us esperem!

El passat mes de març vam arribar a l'edició número 300 del Pànxing Tot Cerdanya. I per celebrar-ho, què millor que fer-ho amb tots vosaltres i d'una forma que ens caracteritza: fent pànxing amb família!

Dames i cavallers: Sant Jordi

En aquests dies de murs, postveritats, brexits i extremismes varis, ens pot semblar una frivolitat dedicar un dia als llibres i a la lectura. Res més lluny d’aquesta idea: ve-t’ho aquí que en aquells temps reculats Sant Jordi era un cavaller, en el sentit més ampli de la paraula, i el drac ferotge amenaçava seriosament la comunitat. I arribà que el Sant, en una extraordinària demostració de valentia, vencé el drac, alliberà el regne medieval i aquest va créixer i prosperar fins, més o menys, avui. 
Back to top