Cerdanya

Fontanals de Cerdanya, arquitectura i natura

Dos antics municipis, un munt de petits nuclis i una fusió administrativa, fa menys de 50 anys, va donar lloc al 1969 al naixement d’un nou terme municipal amb totes les característiques de la comarca de la Cerdanya. El nou nat va rebre el nom de Fontanals de Cerdanya, topònim escollit per evitar que no prevalgués cap dels antics noms dels municipis respecte els altres i evitar així possibles picabaralles.

Ruta amb esquís: Pic de la Tribuna (2.459 m)

Les muntanyes del Donassà, al nord de la Cerdanya, possiblement són les que presenten el caràcter d’alta muntanya pirinenca més marcat. Les seves valls, excavades en una geologia insòlita i variada, ofereixen un relleu realment atractiu per traçar bonics recorreguts per practicar l’esquí de muntanya, i els seus cims, sense ser inaccessibles, exigeixen un cert nivell de preparació.

Marxa cicloturista Orbea Cadí Challenge

Entre el 10 i l’11 de juny arrencarà, des de Guardiola de Berguedà, l’Orbea Cadí Challenge, una marxa cicloturista, amb un recorregut majoritari pel Parc Natural del Cadí – Moixeró, en dues etapes que pretén recuperar el concepte de descoberta en aquesta mena de marxes.

Back to top