Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Activitats

El productor ecològic a la Cerdanya

El mercat de productes ecològics ha patit des dels seus inicis una certa confusió amb altres productes similars, o que pretenen ser-ho, però que realment estan molt allunyats del que és un producte ecològic. Per facilitar el coneixement d’aquests aliments entre els consumidors, del 29 de maig al 7 de juny la Cerdanya és l’escenari de la Setmana Bio Catalana per l’alimentació ecològica. Una bona oportunitat per conèixer de prop un sistema de producció agroalimentari de qualitat i respectuós amb el medi ambient i un mercat cada cop més estès.
La Setmana Bio Catalana per a l’alimentació ecològica és una iniciativa que agrupa un seguit d’actuacions amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer el sistema de producció i alimentació ecològic, difondre’l i promocionar-lo.
 
La producció agroalimentària ecològica és un sistema de producció d’aliments d’elevada qualitat obtingut mitjançant les tècniques més respectuoses amb el medi ambient. Aquest mètode de producció no utilitza substàncies químiques de síntesi, com pesticides o fertilitzants perquè es vol obtenir aliments naturals, saludables i amb totes les seves propietats nutritives. Els animals es crien amb accés a l’aire lliure, amb alimentació ecològica i sense utilitzar antibiòtics de manera preventiva.
 
La producció agroalimentària ecològica està regulada per una normativa de la Unió Europea, que estableix les exigències en el camp de la producció vegetal i animal, l’elaboració i comercialització de productes alimentaris, així com el sistema d’inspecció, la certificació i l’etiquetatge. La certificació de l’activitat de totes les empreses que intervenen en l’elaboració d’un aliment ecològic permet que els consumidors d’aquest tipus d’aliments tinguin totes les garanties de la integritat ecològica dels productes certificats. A Catalunya, la inspecció i certificació dels aliments ecològics les realitza el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica.
 
Per reconèixer un aliment ecològic només cal recordar que aquests s’identifiquen mitjançant els termes “ecològic”, “eco”, “biològic”, “bio” i “orgànic”, reservats en exclusiva als aliments obtinguts aplicant aquest sistema de producció.
 
El segell de la CCPAE certifica que els aliments que han estat produïts i elaborats seguint les normes de la producció agrària ecològica, i que han estat controlats en tot el seu procés de producció, d’elaboració, envasat i comercialització. Per a més informació: www.ccpae.org
 
Durant la Setmana Bio també hi ha un plegat d’establiments hotelers i restaurants adherits que ofereixen els seus menús elaborats amb productes ecològics i de proximitat.
 
Des del Pànxing us presentem els següents productors certificats ecològics:
 
Biopirineus - Bellver de Cerdanya
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
 
Bio Pirineus Ok
 
Engreixem i transformem vedells d’alta muntanya de Cerdanya en carn ecològica, donant un valor afegit apropant el nostre producte al consumidor a través de la venda de proximitat.
 
Cal Grauet - Ger
Tel. 609 53 87 22
 
Cal Grauet Ok
 
Pioners en la producció d'ous ecològics al Pirineu, treballem per oferir uns productes naturals, de qualitat, ecològics i de la nostra terra.
 
Bioagronèfol
www.agronefol.com
Tel. 972 345 566 
 
Bioagronefol Ok
 
Collita biològica ceretana. Cultivem ecològicament una gran varietat de fruites i verdures. Tant de varietats autòctones, com de noves varietats especialment seleccionades pel sabor, la resistència a les plagues i a la climatologia de la Cerdanya, utilitzant adobs naturals, caldos d’herbes i productes ecològics autoritzats. 
 
Abenur - Prullans
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
 
Alenur
 
Abel Torner i Núria Pujol van crear Abenur, la primera explotació certificada ecològica a Cerdanya, al 1989. Produïm cereal, patates i fem  recria d'equí i boví.
 

Programa d’activitats de la Setmana Bio a l’Alt Urgell i Cerdanya

Dimarts 2 de juny
De 10 a 17h Taller d’activitats transversals Cluster el Sol dels Pirineus. Jornada oberta i transfronterera per treballar l’agricultura, la salut, l’esport i les energies renovables sota el marc de la sostenibilitat.
 
Dimecres 3 de juny
De 20 a 21h La producció i comercialització dels productes agraris ecològics a l’Alt Urgell. Xerrada divulgativa al restaurant Paisatges de La Seu d’Urgell
 
Dijous 4 de juny
De 10a 14h Disseny d’horts ecològics a muntanya. Jornada tècnica PATT al Museu Cerdà de Puigcerdà
De 20.30 a 21.30h La producció i comercialització dels productes agraris ecològics a Cerdanya. Xerrada divulgativa a la Biblioteca Comtat de Cerdanya.
 
Dissabte 6 de juny
De 10 a 13h Visita guiada i tast d’oli d’oliva ecològic a la finca d’oliveres ecològiques  Sol d’Ares d’Organyà
De 16 a 18h Visita guiada a l’explotació ramadera ecològica Cal Andreu d’Alàs
 
Diumenge 7 de juny
De 10 a 12h Visita guiada a l’explotació ramadera ecològica Cal Duc de Saneja (Guils de Cerdanya).
 
Info. i inscripcions: 
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. i Oficina Comarcal de Cerdanya. 
Tel. 972 88 45 50
 
 

Informació addicional

  • Nom: Alimentació ecològica
  • Text: Font: Núria Fontanet. Dinamitzadora de la Producció Agrària Ecològica de l’Alt Urgell i Cerdanya.
  • Municipi: Cerdanya
Back to top