Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Activitats

Les 6 propostes més seductores d’après-ski a pistes Destacats

El postesquí gastronòmic dins les mateixes estacions s’imposa. No fa pas tants anys “l’après-ski” (les activitats a realitzar després d’un dia a pistes), acostumava a ser sinònim d’anar a sopar en un restaurant de la vall i una visita a la discoteca de moda de torn. Avui dia, però, les estacions d’esquí l’han integrat al peu de pistes o dins de la mateixa estació. Us relacionem 10 activitats après-ski que es poden fer a la Cerdanya, o ben a prop, amb aquesta singularitat: dins la mateixa estació.
A la Baixa Cerdanya...
 
Costa Rasa i Cava Mestres de La Molina
La Molina, per història i tradició, ha estat de les primeres estacions en oferir après-ski dins la mateixa estació. Podem qualificar com a molt seductora la proposta combinada que fan entre la Cava Mestres i el refugi-restaurant de Costa Rasa. La proposta es basa en el següent: en arribar la vesprada es fa un tast sensorial de cinc vins i cava a cegues, sempre de la D.O. Penedès i amb música de violí. Aquesta activitat és el pas previ al sopar de muntanya al restaurant refugi de Costa Rasa, a 2100m. La pujada al restaurant es fa amb trepitjaneus adaptada i, si es vol, es pot baixar esquiant, però cal avisar i concertar-ho amb els responsables del restaurant. 
 
Costa Rasa
 
Esquí, fondues i festa a Masella
Masella també és de les estacions que ha apostat fort per les activitats après-ski. De fet ja serà la 5a temporada que en aquesta estació es pot practicar l’esquí nocturn, amb més de 10 quilòmetres de pistes, degudament condicionades amb un sistema d’enllumenat. Se la coneix com la “La capital de l’esquí nocturn del Pirineu”. La proposta de Masella és una combinació d’esquí nocturn, gastronomia i festa. L’esquí nocturn és possible els dijous (18.15 a 20.15 h) i els dissabtes (18.30 a 21.30 h) i d’altres dies festius i es complementa amb l’espai chillout de La Cantina de Masella i el Restaurant del Pla de Masella, on s’ofereixen raclettes i fondues. A més cal tenir present que tots els serveis són oberts al Pla de Masella (botigues, tallers de reparació, escola d’esquí, bars...).
 
Esqui Nocturn Masella
 
Sopar al Niu de l’Àliga
La proposta del Niu de l’Àliga també és un clàssic de l’après-ski des de fa anys, però presenta algunes novetats just en aquesta temporada. S’accedeix al refugi del Niu combinant el telecabina, una trepitjaneus i rebent els assistents amb una copa de cava. Mentre s’espera el sopar es gaudeix de la posta de sol i una panoràmica gairebé aèria sobre el Pedraforca i la serra del Cadí. L’experiència acaba amb una baixada esquiant (cal concertar itinerari i hora amb els responsables del refugi) o repetint la combinació de trepitjaneus i telecabina.
 
Niu Aliga
 
A l’Alta Cerdanya...
 
Esquí nocturn a Pirineus 2000
En aquest cas no és tant una experiència gastronòmica sinó més aviat una extensió de l’esquí de dia que l’allarguem fins a la nit. El desembre de 2015 l’estació de Pirineus 2000 va posar en marxa, a la pista Gencianes, un sistema d’enllumenat per poder esquiar les nits dels caps de setmana. Es tracta d’una pista homologada FIS, motiu pel qual acostuma a ser una activitat força freqüentada per Clubs. També disposa d’un peu de pista amb restaurants i bars.
 
Esquí nocturn a La Vinyola de Portè i Pimorent
A Portè també fa anys que es va apostar per les activitats après-ski a partir de les 17h. En aquest cas es tracta de la possibilitat d’esquiar al sector de La Vinyola degudament enllumenat fins a les 20h, i això per només 1 euro més en el forfet de dia. També tenen el restaurant del peu de pistes obert.
 
Al Capcir
 
Le Chalet de Les Angles
Possiblement és la proposta més “gourmet” de totes les que he provat. Le Chalet és un refugi-restaurant de fusta a 2.100m, en un petit altiplà de l’estació de Les Angles. Cuina selecta elaborada amb productes 100% del territori. L’accés es fa amb una taxi-retrac o bé per mitjà del telecabina Les Pellerins.
 
Chalet
 
Si opteu per la retrac heu de saber que va condicionada amb una plataforma posterior per transportar els clients. Abrigueu-vos bé!. El sopar es fa fer per encàrrec (grup mínim de 20 persones) o bé en combinació amb altres grups més petits o, fins i tot, parelles que finalment puguin sumar un mínim de comensals que facin viable aquesta sessió gastronòmica d’après-ski. Jean Parent i l’Helena Biar són els responsables de Le Chalet, els quals us atendran en un català perfecte.
 

Informació addicional

  • Text: Ivan Sanz
  • Municipi: Cerdanya
Back to top