Activitats

Arriba l’Ohmamiglú’17, la XXI Trobada de Constructors d’Iglús Destacats

Vint anys seguit i aquest any la Trobada de Constructors d’Iglús, Ohmamiglú, torna de nou a La Molina entre l’11 i el 12 de febrer. Un any més, participants i visitants, ompliran la zona d’ Els Alabaus per gaudir construint, o observant, aquestes construccions de gel que meravellen per la seva complicada simplicitat.
L’Ohmamiglú és la trobada de constructors d’Iglús que es fa al Pirineu. La participació està reservada a aquelles persones, o grups, que sàpiguen fer un iglú però també hi ha activitats obertes al públic en general que permetran a tothom aproximar-se als iglús i la cultura inuit.
 
Dissabte 11 de febrer, a mig matí els primers iglús estaran acabats,  encara que aquells grups que necessitin més d’un iglú per poder dormir-hi tots treballaran fins el tard. A les 17.30h, per tercer any consecutiu, es correrà el Streaking on Ice, una cursa sobre la neu, amb poca roba i amb moltes ganes de riure. Els participants tenen limitacions importants en l’equipament... poden portar corbata, tanga, top, cotilla, barret, tutú, calces, mantellina... i poques coses més. 
 
Cap a les 18h tindrà lloc un acte cultural, obert a tothom, al local Aixopluc, al costat de les oficines de l’estació d’esquí de La Molina. Enguany es projectarà el documental “El somriure del sol”, un documental premiat que presenta el viatge d’unes famílies inuit de la costa est de Groenlàndia a les Illes Canàries, un entorn totalment diferent al seu, amb una xerrada a càrrec de l’antropòleg Francesc Bailón que va participar en aquest original projecte. 
 
Acabat l’acte cultural es farà l’entrega de premis, tot i que l’Ohmamiglú no és competiu es concedeixen dos premis “A l’iglú més ben construït” i “A l’iglú més original” per reconèixer el treball ben fet. Els participants tornaran al Pla d’Anyella on faran una macro-barbacoa sobre la neu. Després de la vetllada, els participants que ho desitgin es quedaran a dormir dins els iglús.
 
I diumenge 12 de febrer tothom està convidat a fer una passejada entre els iglús, entrar-hi i contemplar-los des de tots els punts de vista amb una xocolatada per a tothom.
 

Informació addicional

  • Municipi: Els Alabaus

Altres activitats

Back to top