Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Activitats

El Forn Pous celebra 100 anys Destacats

Durant els 100 anys de vida, el Forn Pous ha anat canviant de mans i adaptant-se als temps, però sempre mantenint la seva essència.

El 1918 la Ventureta Martí, vídua de Josep Pous, del Molí de Bellver, va construir el forn per col·locar-hi un dels seu fills, el Sebastià Pous, per tal que aquest es pogués guanyar la vida fent de flequer. L’any 1923 es casà amb Natividad Porta i ells dos foren l’ànima de l’empresa.
 
A finals de 1943, va néixer el fill del Sebastià i la Natividad, en Joan Pous Porta, en plena activitat de l’empresa.
 
El 1975, en Sebastià i la Natividad van deixar pas al seu fill Joan Pous Porta al capdavant del Forn. Aquest canvi generacional també va portar altres canvis, com ara la innovació de maquinària al forn, que va facilitar l’elaboració però sense deixar d’utilitzar el forn de llenya, que dóna una identitat característica als nostres productes.
 
Durant aquests anys, han estat molts els treballador que han aportat la seva feina i han contribuït a la continuïtat d’aquest forn. Entre ells hi ha en Bartomeu Bonet, qui va començar a treballar-hi els estius mentre estudiava, per quedar-s’hi desprès de mosso, i continuant-hi com forner, fins que el 2008 en Joan es va jubilar i l’empresa va passar a mans d’en Bartomeu, que la continuà fins la seva jubilació l’any 2017.
 
Amb la jubilació d’en Bartomeu, la responsabilitat del forn i la continuïtat de l’estil artesà del pa, les coques i altres productes passà al seu fill Toni Bonet Alabau, qui continuà el projecte amb la  mateixa il·lusió de quan es va obrir el 1918, però aportant les idees i innovacions de la joventut, tenint al seu costat un gran equip humà de col·laboradors com el Pau, el Josep, el Jordi i el Xavi, que l’ajuden a l’obrador, i la Pilar i la Lluïsa a la botiga.
 
Gràcies a tot això, i a totes les persones que hi han contribuït, el FORN POUS ha arribat als 100 anys amb la mateixa massa mare, però innovant-nos i adaptant-nos als gustos actuals per continuar captivant la nostra estimada clientela.
 

Informació addicional

  • Municipi: Bellver de Cerdanya
Back to top