Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Activitats

La Cerdanya, comarca privilegiada per a la pràctica de la marxa nòrdica Destacats

La passada primavera va donar un protagonisme especial a la Cerdanya, amb diversos esdeveniments que, a poc a poc, la van convertint en una destinació turística privilegiada per a la pràctica de l’anomenada marxa nòrdica o ‘nordic walking’.
El passat 20 de maig Puigcerdà i Llívia acollien la caminada nòrdica commemorativa dels 100 anys de la independència de Finlàndia (en vam parlar en un article al Pànxing d’aquest juny). Tot just una setmana més tard, La Molina i Puigcerdà eren l’escenari on es commemoraven els 20 anys de marxa nòrdica a Finlàndia, amb el desenvolupament del 3r Stage Nordic Walking Pirineus que queia, a més a més, el cap de setmana en què es commemorava el Dia Mundial del ‘Nordic Walking’.
 
Unes 70 persones -practicants i formadors de marxa nòrdica- procedents de Catalunya, València, Aragó i Navarra, varen gaudir d’activitats, tallers, conferències i una sortida amb uns convidats molt especials vinguts de Finlàndia: Tuomo Jantunen, considerat un dels pares de la marxa nòrdica, Tiina Arrankoski i Tuomo Kettunen. A la festa, s’hi va afegir el cònsol horonari de Finlàndia a Barcelona, que va visitar per segona vegada la Cerdanya en poc més d’una setmana. Els finlandesos varen quedar gratament sorpresos per la càlida acollida que varen tenir a casa nostra, així com pels paisatges ceretans, valorant-los com a òptims per al desenvolupament de la marxa nòrdica, i considerant que serien de molt d’interès per als seus compatriotes, plantejant la possibilitat de venir a fer una estada la pròxima primavera, en què organitzen un curs relacionat amb fitnes i salut.
 
El 7 de juny, l’Associació Esportiva Nordic Walking Pirineus recollia, en un acte organitzat per la Fundació Catalana de l’Esport a Barcelona, el Guardó de l’Esport 2016, en la categoria de Foment dels Hàbits, pel projecte anomenat “Marxa nòrdica i senderisme”, on s’inclouen 7 programes en els quals l’entitat col·labora -o hi ha col·laborat-, la majoria dels quals es desenvolupen a la Cerdanya i amb el senderisme o la marxa nòrdica com a protagonistes.
 
I per anar fent boca, el vinent mes d’agost, el programa Cerdanya Senderisme de Salut, vindrà amb una oferta d’activitats on la marxa nòrdica tindrà un protagonisme creixent, amb activitats a La Molina, Puigcerdà, Llívia i Lles. Tanmateix, la Cerdanya acollirà la seu de Catalunya Modern Nordic Walking Academy, un projecte nou amb un concepte innovador basat en la salut postural i en una millor comprensió del cos humà, amb tècniques i eines per ajudar al creixement personal, partint d’un fet tan quotidià com és caminar.
 
Mentrestant, podeu començar a practicar, escollint algun dels itineraris recomanats per a la pràctica de la marxa nòrdica, publicats a la ‘Guia d’excursions i passejades’ de l’Ajuntament de Puigcerdà: 
 
Si voleu aprendre o gaudir de les experiències de les activitats guiades també podeu consultar a www.cerdanyasenderismedesalut.cat.
 

Informació addicional

  • Text: Jordi Pau Caballero. Guia de muntanya i Nordic Walking National Coach
  • Municipi: Cerdanya
Back to top