Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Activitats

O.D.U: l’esport amb gos per a tots

L’Obediència Esportiva d’Utilitat (ODU), és una disciplina basada en l’obediència, en la qual pot participar-hi qualsevol gos, tant si és de raça com si no; des d’un chihuahua  a un santbernat, tingui pedigrí o no. 

Com indica el seu nom, aquest esport té molta utilitat per al dia a dia i per a la convivència amb el nostre gos, ja que els exercicis que es porten a terme són aquells que normalment utilitzem per tenir un gos educat i amb bona obediència.

Hi ha diferents nivells de dificultat que el gos i el guia han d’anar superant progressivament: Grau bàsic (parvulari), Grau I (ESO), Grau II (selectivitat), Grau III (estudis universitaris).

Una part dels exercicis es realitzen en pista tancada i altres als carrers de la població.

Gos

Actualment hi ha un campionat d’Espanya on poden participar tots els gossos que hagin superat un nombre determinat de proves.

És un esport divertit, ja que es realitza sobre temàtiques, per això no ens trobarem mai dos concursos iguals i sobretot, el més importat, és el gran vincle que crearem amb el nostre fidel amic.

 

Informació addicional

  • Text: Oné Gómez
  • Fotografía: Oné Gómez
  • Municipi: Cerdanya
Back to top