Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Activitats

PIRINEUS-BARCELONA, uns jocs olímpics possibles Destacats

El passat 26 de novembre, en el marc del Consell d’Alcaldes de Cerdanya, es va presentar la proposta de candidatura pels Jocs Olímpics d’hivern Pirineus-Barcelona. Una repassada del punt en què es troba la candidatura i l’inici de treballs per a una proposta concreta per a l’organització d’uns JJOO d’hivern l’any 2030, liderats per la Generalitat de Catalunya, van centrar la reunió.

L’aval del Comitè Olímpic Internacional (COI) ha fet possible el pas a la formalització de la precandidatura un cop constatat que el territori compta amb les infraestructures necessàries per poder acollir l’esdeveniment. Una delegació d’aquest organisme va visitar al setembre la capital catalana i diversos punts dels Pirineus per tal d’elaborar el seu informe, el qual remarcava que el projecte encaixa dins dels nous criteris de sostenibilitat ambiental i econòmica del COI. 
 
Aquest primer pas ha suposat el tret de sortida per a la preparació d’un primer dossier tècnic en el qual ha de quedar reflectit quines són les instal·lacions esportives en el territori i quines proves podrien albergar amb les condicions en què es troben actualment i quines proves s’hi podrien realitzar incorporant una millora en aquestes.
 
La proposta del govern de la Generalitat, a través de la secretaria general de l’Esport, és que la candidatura catalana sigui per als JJOO de l’any 2030, però no es descarta que pugui acabar presentant-se a la cursa per organitzar els Jocs del 2026, en què una candidatura europea tindria moltes opcions de ser escollida després de dos Jocs Olímpics d’hivern consecutius a Àsia (Pyeongchang 2018 i Pequín 2022). Al COI, l’interessen uns Jocs a Europa el 2026 i uns al continent americà, sigui als Estats Units o al Canadà, el 2030. 
 
El conjunt dels assistents a la reunió van estar d’acord en el fet que l’organització d’uns Jocs Olímpics d’hivern suposa una gran oportunitat per als joves esportistes pirinencs, ja que els permetrà de fer un salt qualitatiu molt important, i per els diferents clubs i entitats que treballen en aquest àmbit.
 

Informació addicional

  • Municipi: Cerdanya
Back to top