Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Activitats

Tot a punt a La Molina per a l’obertura de temporada Destacats

Queden menys de 30 dies per començar una nova temporada i a La Molina tot està a punt per rebre la neu i el fred. A més, aquest hivern complirà el 75è aniversari de la inauguració del primer teleesquí comercial de l’Estat espanyol. D’altra banda, l’estació organitzarà les primeres Jornades d’Economia de Muntanya que promou la Taula Estratègica de Muntanya.
Ferrocarrils, juntament amb el Govern de la Generalitat de Catalunya, ha creat la Taula Estratègica de Muntanya amb la voluntat de convertir als actors públics i privats de la zona en un motor econòmic per a les comarques de muntanya dels Pirineus.
 
Esqui La Molina
 
La temporada que arriba
La temporada de neu és a menys de 30 dies de començar i per això a La Molina s’estan enllestint algunes actuacions de millora. Aquest hivern els esquiadors que visitin La Molina tindran més pistes amb instal·lació de neu produïda: les pistes Solell, Els Plans i el tram baix de la Costa Rasa. Entre les novetats també destaca un nou edifici de producció de neu que permetrà augmentar la capacitat de producció de neu, noves màquines trepitjaneu, un nou aparcament d’autocaravanes amb 40 places i la millora en les mesures de seguretat a la pista Olímpica. Es mantenen les tarifes de la temporada 2016/2017.
 
75è aniversari del primer giny mecànic
Finalment, cal destacar que aquest hivern complirà el 75è aniversari de la inauguració del primer teleesquí comercial de l’estat espanyol. L’any 1908, segons consta al butlletí del Centre Excursionista de Catalunya (CEC), es troben les primeres notícies d’esquiadors als voltants de La Molina, però és el 28 de febrer de 1943 quan s’inaugura el primer teleesquí comercial de l’estat espanyol a La Molina, i es considera aquesta data com a inici de l’activitat de l’estació. A més, la festivitat del 75è aniversari comptarà amb un espai permanent d’exposició que mostrarà el passat, present i futur de l’estació de La Molina.
 
Reunió de la Comissió Assessora
Tota aquesta informació va ser avançada el passat 5 d’octubre pel president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, qui va presidir la Comissió Assessora de La Molina en una trobada que es fa dos cops a l’any. En aquestes trobades, la Comissió fa el seguiment dels esdeveniments fixats a l’estació i el balanç de la campanya d’estiu o d’hivern que es deixa enrere.
 

Informació addicional

Back to top