Activitats

Tallers de plantes medicinals al Museu de Llívia Destacats

A partir de la gran riquesa botànica de la Cerdanya i de la diversitat de tipus d'ambient i estatges de vegetació, podreu conèixer els diferents principis actius de totes les herbes remeieres que trobarem a l'entorn de Llívia i 's'anirà fins a la vall d'Eina que és un dels llocs amb més varietat de plantes de tota la comarca.
Dissabte 5 d'agost
RECONEIXEMENT DE PLANTES MEDICINALS I REMEIS NATURALS
10.30h al Museu Municipal de Llívia. 
Al matí es farà una passejada per la rodalia de Llívia i reconeixerem les plantes medicinals que ens anirem trobant i farem un herbari per tenir-ne una mostra i saber-ne les propietats medicinals. Cal dur llibreta i bolígraf i bon calçat.
A la tarda es prepararan diversos remeis naturals amb les plantes que s'han anat coneixent i aloe vera.
Taller a càrrec d'Isabel Torres, naturòpata, acupuntora, psicòloga i terapeuta gestalt.
 
Dissabte 12 d'agost
TALLER D'EXTRACCIÓ D'OLIS ESSENCIALS AMB ALAMBÍ
10.30h al Museu Municipal de Llívia. 
Al matí farem una excursió per reconèixer les plantes medicinals per realitzar olis essencials i hidrolats i en farem una recol·lecta.
A la tarda usarem l'alambí per fer les destil·lacions. Aprendrem què són els olis essencials i els hidroalts, els seus usos i les seves propietats. A casa ens endurem un oli essencial i un hidrolat.
Taller a càrrec d'Òria Cosmètica Natural i Artesanal, aromatòloga i experta en cosmètica natural i artesanal i plantes medicinals.
 
Dissabte 19 d'agost
LA GASTRONOMIA DELS CAMINS
De 10.30h a 17h, amb dinar inclòs.
Vine a descobrir els menús silvestres que ens ofereix la natura, explorar els nous gustos i color s a través de les plantes quer trobarem pels camins. Recol·lectarem plantes i després entre tots/es les cuinarem i ens ho menjarem junts. 
Taller a càrrec d'Alba Mora. Cuinera especialitzada en macrobiòtica i nutrició en el gremi d'herbolaris. 
 
Dissabte 26 d'agost
TALLER D'ELABORACIÓ TRADICIONAL DE SABONS
10.30h al Museu Municipal de Llívia.
Amb aquest taller s'obtindran els coneixements bàsics per elaborar sabons pel cos amb olis essencials i plantes medicinals. Segons el sabó podrem tractar alguns trastorns de la pell així com dels estats d'ànim. Ens n'endurem una mostra a casa. 
 
PREUS: 1 taller, 15€ // 2 tallers, 28€ // 4 tallers, 45€.
 

Informació addicional

  • Teléfon: 972 89 63 13
  • Email: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
  • Municipi: Llívia

Altres activitats

Back to top