Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Activitats

Temps de rebaixes

7 de gener... d’una banda es posa fi a les llargues vacances de Nadal amb interminables dies de festa i, per altra banda, és la data esperada per molts per estrenar les rebaixes. Malgrat aquesta data oficial d’inici de les rebaixes d’hivern, aquestes cada cop estan més diluïdes al llarg de l’any... ofertes, setmanes blanques, fires d’estocs, outlets... I, malgrat tot, la gent espera la tradició del 7 de gener, data d’arrencada oficial, amb delit per buscar l’oferta més barata, la rebaixa més cridanera.
Les rebaixes van néixer a principis dels anys 30 del segle passat als Estats Units i van arribar al nostre país als anys 40, l’any següent d’acabada la Guerra Civil, quan el país estava passant per moments realment complicats econòmicament. Les primeres rebaixes es van conèixer amb el nom de  “ventas post-balance”, ja que les feien a partir del dia 2 de gener, quan ja havien fet el balanç de l’any. Anys després, es van començar a anomenar rebaixes i van canviar l’inici del dia 2 de gener al 7 de gener.
 
I són molts els que esperen el 7 de gener per anar a buscar algun regal de Reis endarrerit; aquell abric que han estat vigilant tot el mes de desembre perquè no voli abans de les rebaixes i aconseguir-lo a més bon preu, o aquell jersei que li té el cor robat i espera trobar-lo, ara a meitat de preu. És el moment d’aprofitar els bons preus i comprar les peces d’abric i el calçat per les criatures o simplement aquell caprici que amb el nou preu de rebaixes no sabrà tan greu comprar.
 
Les rebaixes també poden ser un bon moment per plantejar-se renovar la roba o el parament de la llar. Canviar de vaixella, adquirir uns nous gots a bon preu o una bona manta pel sofà ens faran gaudir de casa nostra amb uns altres ulls.
 
A les rebaixes, se sumaran ofertes diverses a moltes botigues d’alimentació i beguda que segur que ajudaran a tothom a fer més fàcil passar el gener fins que arribi el febrer, ja superades totes les despeses que haurà comportat el Nadal!
 

Informació addicional

  • Text: Maite Viñals
  • Municipi: Puigcerdà
Més en aquesta categoria: « El nap de Talltendre Ohmamiglú’20 »
Back to top