Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

El canvi climàtic a la Cerdanya

Darrerament se’n parla molt del canvi climàtic antropogènic (el produït per l’acció de l’home). Cal diferenciar entre els canvis climàtics naturals i cicles climàtics, que sempre han existit per causes naturals, i els originats per l’acció de l’home, bàsicament per la combustió desmesurada de combustibles fòssils, com el carbó o el petroli i els seus derivats, i el consegüent alliberament de CO2 a l’atmosfera.

Llegir més ...

Escritos sobre naturaleza, de John Muir

A finals del segle XIX la natura no tenia qui la defensés, zero consciència ambiental, fins que Muir va començar a escriure les seves experiències viatgeres pels parcs naturals nord-americans. Tot i que llavors no eren parcs, perquè ell va ser qui els va “inventar”.

Llegir més ...

El Boix

Un dels arbres característics de la Cerdanya és el boix (Buxus semper virens) que, en efecte, és un arbre i no un arbust, tot i que generalment se sol trobar en forma arbustiva. Però si el terreny és l’adequat i esperem prou anys, arriba a assolir la forma arbòria, com podem veure amb el Boix del Santuari de Boscalt, al Baridà, el qual, segons la llegenda, si algú li vol fer mal, un llamp cauria del cel per castigar-lo.

Llegir més ...
Back to top