Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

Col·lecció Cal Sindreu

Al petit poble de Ger trobem la col·lecció d’aquarel·la antiga a Cal Sindreu, una oportunitat única per aprofundir en els misteris de l’aquarel·la, una tècnica basada en l’ús d’una pintura que té com aglutinants substàncies especials solubles en aigua i goma aràbiga, que serveixen per fixar el color sobre el paper. 

La col·lecció de Cal Sindreu està formada per més de 150 obres, el denominador comú de les quals és la tècnica de l’aquarel·la, amb obres de diferents escoles europees del segle XIX. El gruix de la col·lecció se centra en obres d’artistes espanyols i catalans, com Paisatge marroquí, de Marià Fortuny, a més de tot un seguit d’artistes deutors de l’herència de Fortuny com Casanova, Ferrant, Fishermans, Benlliure, Galofre o Nobas.
 
Cal Sindreu també acull obres d’artistes modernistes influenciats per Fortuny, com Tamburini, Graner o Riquer, amb els temes més usuals d’aquesta tècnica: escenes del segle XVIII, orientalistes o costumistes, a més de recursos compositius i tècnics propis del preciosisme del fortunyisme.
 
La part més internacional de la col·lecció Cal Sindreu és formada per obres de l’artista anglès Lamplought, els italians Fortunati i Morani, i una obra de l’artista francès Casile.
 
Exposició: dissabtes i diumenges, de 10 a 12.30h.
Trucar per visites concertades entre setmana! 
 

Informació addicional

  • Nom: Cal Sindreu
  • Adreça: C/ Andreu xandri, 5
  • Teléfon: 667 522 647 // 670 435 512
  • Municipi: Ger
Back to top