Cultura

El “Calendari dels Pagesos”, més de 150 anys al costat de la pagesia Destacats

Ja és a les llibreries el Calendari dels Pagesos de l’any vinent, un almanac amb un munt d’informacions especialment útils per als qui es dediquen a l’agricultura i als qui els agraden les tradicions.

Amb un calendari de pràctiques agrícoles, sembres i plantacions, un calendari de fruites i verdures de temporada, dades astronòmiques (com les llunacions i eclipsis de sol i de lluna), el santoral i les dates de les fires, mercats i festes majors de tots els municipis de Catalunya. A més de poesies, consells, dites populars i reflexions, i el Judici de l’Any, escrit en quartetes, amb el més destacable que ha succeït durant l’any 2016. 
 
El Calendari dels Pagesos és la publicació en llengua catalana que fa més anys que s’edita ininterrompudament, des de 1861, fa ja 156 anys. Durant la guerra civil es va fer sense el santoral ni les festes de caràcter religiós i es van substituir per consells de pagesos.
 
Acabada la guerra, tot i que les autoritats franquistes no veien amb bons ulls que es publiqués en català, els editors van continuar publicant en català.
 
En els darrers anys el Calendari ha incorporat nous continguts, molts temes d’actualitat i enguany la novetat d’un Calendari de Paret, amb les festes i llunes de tot l’any. 
 

Informació addicional

  • Municipi: Cerdanya
Back to top