Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

El fons de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern a l’Arxiu Comarcal Destacats

El passat 19 de febrer va tenir lloc, a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, l’acte de presentació del tractament arxivístic del fons documental de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern. L’acte institucional va comptar amb la presència, entre d’altres, del director general d’arxius, biblioteques museus i patrimoni, Jusèp Boya, el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Òscar Cruz o el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner. 
El fons de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern és la documentació generada i rebuda per aquesta institució en l’exercici de les seves activitats i funcions. El fons va ingressar a partir del 2007 en varies fases, i a partir del 2014 es va signar el conveni i el seu tractament arxivístic de classificació, descripció i digitalització. Té un volum de 52 metres lineals de documents textuals i conté més de 6000 documents gràfics.
 
El fons de la FCEH és un dels pocs fons de federacions esportives catalanes que es troben en aquests moment en centres públics d’arxiu, estan descrits i són accessibles als investigadors i públic en general.
 
La Federació Catalana d’Esports d’Hivern és l’entitat de país clau per al desenvolupament i consolidació, tant de l’esquí català com d’altres activitats esportives relacionades amb la neu i el gel. Alhora, aquestes activitats de neu han estat determinants per al desenvolupament turístic i econòmic de les comarques pirinenques. 
 
Foto: Campionat de Catalunya d’eslàlom a La Molina, Alabaus. Dècada de 1960. 
Autor: Antoni Campaña. Fons FCEH.
 

Informació addicional

  • Municipi: Puigcerdà
Back to top