Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

El fons Deulofeu arriba a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya Destacats

El passat 20 de gener es va signar el contracte de cessió en comodat del fons documental de la família Deulofeu a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, entre l’alcalde de Puigcerdà i Josep M. Martí Deulofeu. El contracte estableix que el fons Deulofeu quedi ingressat a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya per ser organitzat, descrit i posat a disposició dels investigadors i usuaris en general. 
El fons Deulofeu està format per la documentació relativa a la gestió del patrimoni familiar, un patrimoni construït al llarg dels segles a base de matrimonis i transmissions entre famílies cerdanes com els Solanell, Coder, Aldràn, Vigué i, darrerament, Deulofeu. Conté tipologies documentals molt diverses com escriptures, correspondència, plets, contractes, testaments... Té un volum aproximat de 5 metres lineals i una cronologia entre el segle XV i el XX. 
 
El fons arriba a l’Arxiu en un estat d’extraordinari ordre i conservació atès que Antoni Deulofeu i Fatjó (1880-1916), avi del cedent, va fer-ne una ordenació i catalogació a principi de segle XX. Antoni Deulofeu, gran afeccionat a la història, va dedicar-se a la recerca sobre la família Solanell.
 
La cessió del fons Deulofeu té una importància especial ja que es tracta del primer fons patrimonial que ingressa a l’Arxiu Comarcal, obrint així un gran ventall de noves temàtiques d’investigació entorn a la vida social i econòmica de la Cerdanya. Durant els propers mesos, l’Arxiu treballarà en la descripció i catalogació del fons per tal de fer-lo consultable el més aviat possible. 
 

Informació addicional

  • Municipi: Puigcerdà
Back to top