Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

La Cerdanya Film Commission Destacats

Tots deveu haver vist l’anunci de la Marató del 2018 on sortia un gos que esperava el seu amo a l’estació de tren de Puigcerdà. La Cerdanya ha esdevingut des de fa temps un enorme plató cinematogràfic per rodar tant pel·lícules, com curtmetratges, com espots publicitaris.

Molts d’aquests rodatges han estat possibles gràcies a la Cerdanya Film Commission, una entitat que va néixer a redós del Grup de Recerca de Cerdanya i que posteriorment es va independitzar, i que presideix el Jordi Forcada Nicolau.
 
En aquests temps canviants, en què es comença a parlar seriosament de diversificar l’economia, la possibilitat d’atraure molts rodatges a la Cerdanya, amb tot l’impacte econòmic i publicitari que això comporta, esdevé un possible negoci gens negligible.
 
D’una banda, l’impacte directe: puja un equip de rodatge que es gasta part del pressupost en dinars, sopars, pernoctacions, materials, contractació d’extres locals, lloguer d’espais (com una casa, un espai públic o la pista de patinatge).
D’una altra banda, la publicitat directa que representa per al territori que aquest es mostri per televisió o al cinema a públics massius, que poden identificar la Cerdanya perfectament. Se’ns fa publicitat gratuïta.
 
Es fa del tot imprescindible la realització d’un catàleg ben fet de localitzacions per a futurs rodatges: cases amb encant, carrers i places, paisatges, estanys de muntanya (o urbans), llocs especials… I per tal que això sigui possible, cal la col·laboració de tots els municipis.
 
La Cerdanya té uns atractius impressionants, però no ens enganyem, si no agafem l’ocasió al vol, altres llocs ho aprofitaran i perdrem aquest tren, cosa que crec que no ens podem pas permetre.
 

Informació addicional

  • Text: Enric Quílez i Castro, President del Grup de Recerca de Cerdanya
  • Municipi: Cerdanya
Back to top