Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

Noves descobertes paleolítiques al jaciment de Montelleó Destacats

La campanya d’excavacions al jaciment prehistòric de Montlleó, al terme de Prats i Sansor, ha lliurat noves restes arqueològiques dels caçadors de cavalls d’ara fa uns 20.000 anys, en el que es consolida com un dels principals jaciments d’aquesta època al Pirineu oriental.

Entre les troballes destaquen, juntament amb eines de pedra, una llar de foc, un penjoll fet amb una urpa d’ós, un altre fet amb una dent canina de cérvol i diversos penjolls afaiçonats sobre cargolins marins procedents de les costes de la Mediterrània. Amb aquestes troballes Montlleó es converteix en el jaciment del paleolític superior que major varietat d’espècies de cargols marins perforats ha proporcionat fins ara a Catalunya. Finalment, també, ha estat recuperat un crani gairebé sencer d’un gran herbívor que conserva l’arrencament de les banyes. 
 
Descoberta
 
Els treballs, iniciats l’any 2000 per un equip interdisciplinari del Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques del Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia de la Universitat de Barcelona, estan dirigits pels Drs. Xavier Mangado i Josep Maria Fullola Pericot, i pel director del Museu Cerdà de Puigcerdà, Oriol Mercadal. Aquests treballs continuaran en el marc del projecte quadriennal de recerca en matèria d’arqueologia (2014-2017) titulat: “La conca mitjana i alta del Segre durant la prehistòria”, que compta amb el suport del Servei d’Arqueologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
 

Informació addicional

  • Nom: Jaciment de Montelleó
  • Municipi: Prats i Sansor
Back to top