Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

‘Patrimoni medieval de la Cerdanya i el Capcir’, d'en Rafael Català

Aquest volum aplega el patrimoni medieval del Baridà alturgellenc, la Cerdanya, el Capcir i l’Alt Conflent. Municipi a municipi, s’hi descriuen elements mobiliaris i edificis preromànics, romànics i gòtics, així com portalades, campanars i absis d’esglésies, ponts, castells i torres, necròpolis, piles baptismals, piques beneiteres i d’oli sagrat, frontals d’altar, baldaquins, majestats, marededéus, frescos i retaules.

S’hi recullen les noves teories sobre les diferents escoles i mestres pintors, les últimes restauracions i les excavacions arqueològiques més recents, i analitza aspectes de la toponímia local. Tot plegat, acompanyat d’un marc històric a càrrec d’autors de vàlua indiscutible, de mapes aclaridors i d’una bona mostra fotogràfica d’Emili Giménez, que fa una colla d’anys que il•lustra la vida puigcerdanenca i el patrimoni comarcal.
 
L’obra ha estat coordinada per l’historiador i arqueòleg Oriol Mercadal, que ha estat el principal redactor de l’obra, la qual ha comptat amb la col•laboració de Jean-Louis Blanchon (expert en patrimoni de l’Alta Cerdanya), Joan Blasi (gran coneixedor dels comtes de Cerdanya), Jordi Bolòs (catedràtic a la UdL i especialista de la història del paisatge medieval), Sebastià Bosom (arxiver ja traspassat, que va col•laborar en la primera versió d’aquest treball) i Carles Gascón i Oliver Vergés (tots dos, destacats historiadors de la història medieval pirinenca). 
 
Editorial: R. Dalmau Editor
Any: 2017
 
Cami Ral 39 Coberta1
 

Informació addicional

  • Municipi: Cerdanya
Back to top