Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Entrevistes

Esteve Avellanet i Tarrés, alcalde de Meranges Destacats

“Meranges és  un poble humil però hospitalari”.
El municipi comprèn, a més del poble de Meranges, les cases del Raval i el llogaret de Girul. A causa del gran atractiu de les muntanyes de Meranges, és força freqüentada la pista al refugi de Malniu, al parc forestal del pla de Tarterès o de la Tartera, des d’on es pot pujar a l’estany de Malniu. Un altre paratge interessant és el de la regió dels Engorgs, a la capçalera de la vall del riu Duran. Ambdues zones, de Malniu i dels Engorgs, antics circs glacials, són separades per Puigpedrós i Coma Pregona, i s’enllacen gràcies a un sender de gran recorregut. El municipi és força turístic, en gran part gràcies al seu bell entorn. Sant Qui i Santa Julita son els seus patrons i el seu alcalde, Esteve Avellanet i Tarrés, ens endinsa en la seva festa major.
 
Tota Festa Major té una advocació a un Sant… en el cas de Meranges quin és? Quin origen té aquesta festa?
A Meranges són Sant Qui i Santa Julita. La festa sempre s’havia fet el dia del Sant, en aquest cas el 16 de juny. Però ja fa uns quaranta anys que el dia de la festa es va passar al tercer diumenge de juny.
 
Quin és l’acte més tradicional de la festa?
Antigament era la processó, però ara, en no fer-se pel dia del sant, ja no es fa processó. El que ha anat agafant més caràcter tradicional potser seria la missa de diumenge i la trobada de veïns que té lloc després de la missa per fer l’aperitiu. Evidentment, a la tarda, el ball.
 
I el més innovador?
Els últims anys Meranges tenia pocs infants, però darrerament el padró municipal s’ha anat incrementant amb nens i nenes, per la qual cosa s’ha donat importància que tinguin també el seu espai a la Festa Major amb jocs i diverses sorpreses per a ells.
 
Es replantegen cada any l’esperit de la festa o prefereixen mantenir-la dintre de les seves tradicions?
Mirem de mantenir les tradicions, tot i que cal anar adaptant-les als temps actuals. És important saber d’on venim, i també on estem.
 
Engresqui veïns i forans a visitar i gaudir de la seva festa major...
Meranges és un poble humil però hospitalari. A més de gaudir dels actes que preparem per a la festa major, us convidem a submergir-vos en l’entorn natural on el municipi es troba ubicat, de les nostres tradicions i del retrobament d’amics i parents que aprofiten aquesta data per desplaçar-se a visitar-nos.
 

Informació addicional

  • Municipi: Meranges
Back to top