Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Indrets

Prullans, l'encant d'un pessebre Destacats

Prullans, a la Baixa Cerdanya, se situa a la dreta del riu Segre, i s’expandeix des de Bellver de Cerdanya a Martinet amb una extensió de 21 km2 i entre 950 m i 2.230 m. d’altitud sobre el nivell del mar, pel declivi de les muntanyes de la Serra de Santa Anna, del Serrat de Sant Quintí i del Serrat dels Coronals.

Prullans es vesteix de gala per celebrar la Festa Major, amb una programació d’actes que esperem que siguin del vostre gust. Fem d’aquesta Festa Major un temps d’alegria i gaudim tots junts, petits i grans, d’aquests moments.
 
EI que té de característica la nostra Festa Major és la joia compartida, una voluntat comuna de ser feliços junts. Heus ací el sentit de la festa, recordar que els homes i les dones, els joves i els grans, els infants i els adolescents, estem cridats a viure plenament dins la joia de comunicar-nos, de relacionar-nos, de ser amables, de buscar  la manera de fer més agradable la vida dels altres. Gaudir de temps per a la família, pels amics, per acollir els forasters i per enfortir les relacions i vincles de parentiu, d’amistat i d’estima.
 
Regidoria de Cultura.
 
El mirador de la Cerdanya
 
Prullans, a la Baixa Cerdanya, se situa a la dreta del riu Segre, i s’expandeix des de Bellver de Cerdanya a Martinet amb una extensió de 21 km2 i entre 950 m i 2.230 m. d’altitud sobre el nivell del mar, pel declivi de les muntanyes de la Serra de Santa Anna, del Serrat de Sant Quintí i del Serrat dels Coronals.
 
Es tracta d’un territori molt accidentat, per la banda de la muntanya, que millora a mesura que s’acosta a la ribera i li permet integrar ecosistemes molt diversos, localitzats als diferents estatges de vegetació, que van des dels camps de conreu i els prats dels regants fins als boscos, on estan representats el roure martinenc, l’alzina carrasca i el pi negre, aquest últim a la Serra de Santa Anna.
 
L’enlairament de Prullans, i la seva ubicació, a l’altra banda de la vall del Segre, li permet gaudir d’una gran panoràmica sobre la serra del Cadí, per la qual cosa se l’anomena el mirador de la Cerdanya.
 
Prullans està ple de senders que corresponien a antics camins de connexió entre masos, pobles, riberes, molins... que des de 2007 l’Ajuntament està adequant per recuperar i conservar el patrimoni històric. L’adequació d’aquests senders, ha confegit una oferta turística de qualitat, que aproxima el visitant a la natura i a indrets de gran valor com són les Riberes del Segre i la Vall de la Llosa, i a més fomenta la canalització de visitants i un ús racional del medi, permetent coordinar els usos tradicionals existents amb el senderisme. 
 
Festa Major de maig: Consulta el programa aquí
 
Festes a Prullans:
5 de gener: Cavalcada de Reis
19 de gener: Sant Antoni Abat
Setmana abans de Carnaval: Carnaval
25 i 26 de maig: Festa Major
24 i 25 d’agost: Fira Arreu
Setembre: Fira Arç
5 d’octubre: Festa de la Gent Gran
Pont de desembre: Fira del Pessebre i Pessebre Vivent
26 de desembre: Sant Esteve (festa petita)
 
Festes locals:
18 de gener: Sant Antoni
27 de maig: Festa Major
 

Informació addicional

  • Municipi: Prullans
Back to top