Festes

Molt més que la fira més dolça

Riner es convertirà en el poble més dolç de la comarca el cap de setmana de l’1 i el 2 d’abril, quan acollirà la segona Fira de la Mel. La primera edició va tenir tan bona acollida que no ha dubtat a repetir aquesta iniciativa, que van posar en marxa per donar a conèixer el patrimoni i la gastronomia del municipi, i alhora descobrir el món de les abelles.
Llegir més ...

125 anys de les bases de Manresa

En ple procés independentista, Catalunya commemora fins al març del 2018 el 125è aniversari de l’aprovació de les Bases per a la Constitució Regional Catalana, més conegudes com a ‘Bases de Manresa’, fonamentals en la consolidació del catalanisme polític, convertint el regionalisme en nacionalisme.
Llegir més ...

Monacàlia, quan Sant Benet torna a ser el Senyor de Navarcles

El monestir de Sant Benet de Bages, fundat fa mil anys, era el senyor espiritual i feudal dels navarclins, que el 18 i el 19 de març reviuran aquella època gràcies a la Fira de l’Abat. A més de parades de productes artesans, els espectacles del carrer recrearan diferents aspectes de l’activitat diària dels segles X i XI a la vila.
Llegir més ...

Els traginers tornen a Balsareny

Tot i que Sant Antoni Abat, patró dels traginers i dels animals de peu rodó és el 17 de gener, Balsareny celebra aquesta festivitat el diumenge anterior al Carnaval i és que aquesta celebració de la qual es tenen notícies des del segle XIV ha crescut tant en les últimes dècades que ha fet popular el municipi arreu de tot Catalunya. 
Llegir més ...
Subscripció a aquest canal RSS
Back to top