Festes

Sant Valentí, una excusa per a l’amor romàntic

I de nou... 14 de febrer, Sant Valentí, per a molts... la festa de l’amor per excel·lència!!! Cors, molts cors, fletxes carregades d’amor, flors, bombons i sucre en excés. I encara que sigui una festa importada de l’altre costat de l’Atlàntic, arrela amb força, sobretot, entre els més joves. La influència de Hollywood, com en tants altres aspectes, marca tendències. Encara que, a Catalunya, Sant Valentí sempre haurà de lluitar contra un altre sant en això de celebrar l’amor: Sant Jordi.
Llegir més ...

Arriba el Carnestoltes: rauxa, disbauxa i molta diversió

I de nou, molt enrere queda l’estiu, la Castanyada... i encara que el Nadal no tant ja tornem a tenir aquí a Sa Majestat Carnestoltes, el rei dels poca-soltes amb els seus preceptes transgressors i la seva falta de normes. Aquell que durant uns dies donarà permís per ballar, per riure, per disfressar-se i emmascarar-se sense control abans de l’arribada del temps de Quaresma amb totes les seves limitacions.

Llegir més ...

La col d’hivern

D’uns anys ençà, el trinxat de Cerdanya és un plat reconegut que ha arribat a eclipsar plats molt més tradicionals com el tiró amb naps. Es diu que es tractava d’un antic plat de subsistència que ara s’ha posat molt de moda i que es ven pertot arreu.

Llegir més ...

Nit de Reis, nit de màgia i il·lusions

Amb el gener arriba la festa més esperada per la canalla. La més esperada, gaudida i desitjada: el 5 de gener arribaran a cavall o carrossa, amb trepitjaneu o en tren... des de les llunyanes terres d’Orient, SSMM els Reis Mags, Melcior, Gaspar i Baltasar, carregats de regals, sorpreses, desitjos i també algun sac de carbó per aquells que no han estat del tot bons vailets.

Llegir més ...
Subscripció a aquest canal RSS
Back to top