Festes

El secret de la pesca artesanal

Si hi ha bona mar, no bufa molt el vent i és a finals de setembre, al mar s’hi poden veure llums, com puntets de claror: són pescadors, que gronxats per les onades, fan pujar els calamars esperant que s’enganxin a l’ham de potera. Una tècnica de pesca artesanal per assaborir, en aquest cas, el calamar. A Arenys de Mar, gràcies al Calamarenys, en són ambaixadors. 
Llegir més ...

La Setmana Santa, unes vacances curtes entre la fe i la festa

Reflexió o descans, contrició o diversió, introspecció o festa... Tots aquests conceptes, molt contradictoris entre ells, són definitoris de la Setmana Santa que vivim actualment. La Setmana Santa és la celebració més important del calendari cristià però avui dia molts desconeixen exactament els motius pels quals se celebra i la viuen, simplement, com unes vacances de primavera, un període de descans per agafar forces, carregar piles i arribar a l’estiu amb energia.
Llegir més ...

Començant el compte enrere... època de celebracions

Per moltes parelles que han marcat en vermell la data del seu casament a partir de la primavera, moment en que també arriba l’època de comunions, febrer dóna el tret de sortida per entrar de ple en la cursa dels preparatius. Els elements necessaris, detalls i objectes són molts, i diversos, perquè qualsevol celebració tingui un mínim d’èxit i llueixi com tots desitgem aquell dia.
Llegir més ...

Carnestoltes, el regnat de la rauxa

Sa Majestat el Rei Carnestoltes ja arriba, el rei de la rauxa i la disbauxa arriba entre festes, música, disfresses i un cert descontrol. Les disfresses un any més... les reines del carrer, carrers que es veuran colonitzats per carrosses, per bandes de músics i per les disfresses més impensables protagonitzant rues i cercaviles. Dies per ballar, per riure, per disfressar-se i emmascarar-se abans de l’arribada del temps de Quaresma amb totes les seves prohibicions.
Llegir més ...
Subscripció a aquest canal RSS
Back to top