Festes

Carnestoltes, el regnat de la rauxa Destacats

Sa Majestat el Rei Carnestoltes ja arriba, el rei de la rauxa i la disbauxa arriba entre festes, música, disfresses i un cert descontrol. Les disfresses un any més... les reines del carrer, carrers que es veuran colonitzats per carrosses, per bandes de músics i per les disfresses més impensables protagonitzant rues i cercaviles. Dies per ballar, per riure, per disfressar-se i emmascarar-se abans de l’arribada del temps de Quaresma amb totes les seves prohibicions.
Dijous Llarder donarà el tret de sortida a una setmana de festa. Entre les tradicions gastronòmiques, la botifarra d’ou, paradigma dels excessos alimentaris de les festes, junt amb els llardons i les truites donaran el tret de sortida a la disbauxa de Carnestoltes. L’endemà mateix del dijous més gras de tot el calendari, Sa Majestat Carnestoltes arribarà a pobles i ciutats per presidir una festa irreverent per definició, caracteritzada pels excessos de tota mena. Uns dies on es pot viure com es vulgui, gaudir del món del revés i fer escarni del poders públics, amb un seguit de pregons, discursos o versots depenent de les zones. A més de les mascarades que protagonitzen les rues arreu del país, on es veuran les disfresses més originals, les més provocatives, les més sofisticades....
 
Una setmana de festes per deixar-se anar i gaudir de la festa més boja i transgressora, abans no arribi Dimecres de Cendra, amb les seves ploraneres per l’enterrament de la Sardina i la fugida de Sa Majestat Carnestoltes fins a l’any vinent.
 

Informació addicional

  • Text: Maite Viñals
  • Municipi: Maresme
Back to top