Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Rutes

El Meridià Verd. La Roca del Vallès - El Masnou Destacats

El Meridià Verd és una iniciativa per commemorar la mesura del meridià de París que va servir de base per a definir la unitat del metre. El meridià verd va des de Dunkerque, al mar del Nord, fins a la platja d’Ocata, al Masnou. 
Itinerari
El projecte català es distribueix en 11 etapes i uneix el Pirineu amb les platges del Maresme a través d’un corredor molt ben conservat, amb una successió de paisatges de gran interès natural. L’itinerari disposa de senyalització pròpia i es descriu de N a S, contemplant conjuntament les modalitats a peu i en BTT.
 
Per realitzar l’última etapa del Meridià Verd sortirem del carrer Montseny de la Roca del Vallès per travessar el Parc de la Serralada Litoral, abans d’arribar a les platges del Masnou. És un recorregut que discorre per corriols, camins, pistes i carre- teres en bon estat. 
 
Via Verda
 
Es passa per l’esquerra de l’ermita de Sant Bartomeu de Cabanyes, on es pren una pista a l’esquerra (S), tot ascendint suaument. Passarem pel vessant E del turó de Céllecs i del puig Rodó, vorejant el turó d’en Pascual, punts més alts de la ruta. Més endavant, trobarem el dolmen de la Roca d’en Toni i anirem a parar al collet de la Creu d’en Boquet, encreuament de pistes i lloc on hi ha un punt d’informació del Parc. 
 
Can Toni
 
Seguim per la pista ampla, d’on ens desviarem per pujar fins a l’ermita de Sant Mateu, indret molt concorregut per excursionistes; al davant, la magnífica casa pairal de Can Riera amb una hípica. Ja de baixada cap al turó d’en Baldiri, s’arriba a Teià pel camí del Cementiri. Després de travessar la població i passar per sota l’autopista C-32, anirem a parar a la platja d’Ocata, on un petit monument ens indica el final del Meridià Verd.
 
Accés
Amb cotxe, a la Roca del Vallès si pot arribar per l’autopista AP-7 i també per la C1415c des de Granollers, o la BV-5001 des de Vilanova de la Roca. Amb transport públic, la Roca del Vallès disposa de línies d’autobusos que la comuniquen amb Barcelona i poblacions properes.
 

Informació addicional

  • Text: Diputació de Barcelona
  • Municipi: La Roca del Vallès - El Masnou
Back to top