Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Activitats

Surf i meteorologia Destacats

Tots els surfistes som una mica meteoròlegs, sempre mirant mapes isobàrics, previsions de vent i onades, sempre pendents del cel i dels núvols. A nosaltres no ens importa que plogui o faci fred, el que ens importa és que hi hagi onades, encara que nevi o troni.
Perquè els surfistes, ens agradi o no, hem d’entendre com funciona l’atmosfera i la circulació de borrasques i anticiclons per tal de saber com seran les onades, quina direcció tindran i quines platges funcionaran millor.
 
Els mapes de previsions més consultats pels enganxats al surf són els d’onades i els de vent, també es consulten mapes isobàrics per veure com es mourà aquella borrasca que portarà una bona tongada d’onades. Els mapes de previsió d’onades funcionen per colors i fletxes que indiquen la direcció de l’onatge. Amb aquestes dues coses pots saber com seran de grans les ondulacions i de quina direcció vindran. Pel que fa al vent, els mapes funcionen com els d’onades, però el que veus a la pantalla és el vent que bufarà. Amb aquestes dues variables, pots preveure com seran les onades i d’on vindrà el vent. És important aquesta relació perquè, si fa massa vent, llavors les onades no són prou bones per ser surfejades.
 
La relació de la pressió atmosfèrica i el surf és molt important, ja que, segons la profunditat d’una borrasca, tindrem més ondulacions o menys. Les borrasques són baixes pressions que porten associats forts vents que agiten el mar, la combinació d’aquestes dues variables marcarà la qualitat i intensitat de les onades. Quan una borrasca passa per sobre de nosaltres, el cel s’omple de núvols i moltes vegades plou, però als surfistes no ens importa aquest fet ja que, si tenim bons dies de surf, el que menys importa és si fa sol o està ennuvolat. 
 
Ara ja coneixeu una faceta més dels surfistes, bones onades!
 

Informació addicional

Back to top