Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Entrevistes

Coneixes a... la Montserrat Albert? Destacats

Florista. Vilassar de Dalt  
Deu ser veritat allò que diuen que les flors aporten alegria a la vida perquè la Montserrat Albert és un món ple de somriure, rialles i riallades. Malgrat la seva timidesa inicial, costa poc fer-la riure i quan riu la botiga s’il•lumina. Igual que s’il•lumina el seu rostre quan una clienta li demana consell sobre què plantar en un test determinat o quines flors seran les millors per decorar la taula d’un àpat especial.
 
Com decideix una que es farà florista?
Bé... els pares tenien viver així que des de ben petita vaig estar en contacte amb el món de les flors i ja m’agradaven molt. Quan vaig acabar l’Institut tenia clar què volia estudiar alguna cosa relacionada i vaig entrar a l’Escola de Jardineria Rubió i Tuduri i després encara vaig fer cursos a l’Escola d’Art Floral de Catalunya.
 
O sigui tota la vida venen flors?
No, no. Tota la vida entre flors... En principi em vaig dedicar als vivers. Amb el meu germà vam crear Cultius Montferran que, tot i el seu bo funcionament, la crisi es va endur per davant com tants altres negocis, el meu món ha estat dels meus perjudicats per aquesta crisi. En aquest país, al contrari que a  alguns països de centre Europa, especialment Holanda, la flor es veu com un luxe i com a tal és una de les primeres sacrificades.
 
Així... Quan obres la botiga?
Quan ens veiem obligats a tancar el viver, ara fa 4 anys, decideixo obrir la botiga. Tot i que tots els inicis són complicats, crec que no tinc dret a queixar-me, la botiga ha anat funcionant i ara tinc una clientela molt fixa que no només compra flor i planta sinó que demana consell, es deixa aconsellar i es refia de mi.
 
Malgrat ets molt jove. Creus que tindràs continuïtat al negoci?
(la Montse esclata en una de les seves riallades que omplen la botiga). I taaaaaaant!!!! El meu fill gran, l’Oriol, acaba aquest any també estudis de jardineria i ja està boig per començar a treballar. Es probable que quan ell s’incorpori puguem ampliar serveis i començar a fer  jardins.
 
Quina diries que és la característica més especial de la teva botiga?
Jo diria que el tracte personalitzat i la creativitat. Procuro sempre que cada client se senti únic i especial i que allò que compra, o aquell consell que s’emporta pel seu jardí, per a una ocasió especial, per a un esdeveniment se’l senti únicament fet i pensat per ell. I que surti plenament convençut que la feina i la creació que he fet ha estat feta pensant exclusivament en aquella persona, en els seus gustos, i les seves necessitats.
 

Informació addicional

  • Text: Maite Viñals
  • Municipi: Vilassar de Dalt
Back to top