Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Entrevistes

Bartomeu Baqué, alcalde de Bolvir Destacats

“Es una festa molt tradicional, mantenim l’esperit d’origen”.
Bolvir és un petit poble emmarcat per una postal privilegiada de la Vall Ceretana. Indret català amb història i excel·lència cultural, recull monuments per visitar idealment conservats i bells. Des de l’Església de Santa Cecília, que permet descobrir el Romànic en tota la seva essència, fins el jaciment arqueològic El Castellot d’assentament antic, que mostra i confirma la rellevància mil·lenària d’aquest paratge, viscut i gaudit per visitants a la llarg dels anys. I per Sant Isidre, Bolvir celebra la seva Festa Major, el seu alcalde, Bartomeu Baqué, ens hi porta a fer un volt.
 
Tota Festa Major té una advocació a un Sant…. En el cas de Bolvir quin és? Quin origen té aquesta festa?
El patró de Bolvir és Sant Isidre. L’origen de la festa no és conegut però Sant Isidre és el patró del pagesos i, en un poble rural com era Bolvir, és normal que es venerés aquesta festivitat religiosa,encara que a Catalunya el patró de la pagesia és Sant Galderic.
 
Quin és l’acte més tradicional de la festa?
Els actes de la Festa Major sempre han girat al voltant d’actes religiosos, com la missa i la processó. A més són tradicionals les diferents activitats lúdiques amb jocs per la mainada i musicals amb sardanes, concerts i balls.
 
I el més innovador?
De fet és una festa molt tradicional. Com a innovació només intentem fer noves aportacions però mantenim sempre l’esperit d’origen.
 
Es replantegen cada any l’esperit de la festa o prefereixen mantenir-la dintre de les seves tradicions?
Cada any es replantegen però sempre mantenint la tradició.
 
Engresqui a veïns i forans a visitar i gaudir de la seva festa major...
Aquest any dins del marc de la Festa Major inaugurarem una exposició d’escultors de la Vall d’Aosta i inaugurarem l’edifici del nou Ajuntament i la nova plaça i jardí de l’Església, a més del Memorial de l’antic Cementiri al Cementiri Nou .Convidem a tothom a participar-hi ja que són actes que consolidaran l’evolució del municipi.  
 

Informació addicional

  • Text: Maite Viñals
  • Municipi: Bolvir
Back to top