Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Entrevistes

Leo Martín, autora de 'Obsérvate, escúchate' Destacats

“El malalt pren consciència del significat de la seva malaltia”.

Ella explica que ha arribat on està deixant-se portar. El seu pare volia que fos metge, però la Leo Martín tenia clar que volia ser infermera perquè el que ella volia era ajudar a la gent. Després de molts anys de recorregut i d’una llarga carrera treballant al costat de grans professionals, fa anys que té el seu centre a Vilassar de Mar. A més, exerceix de professora a l’Escola d’Infermeria de Barcelona i al màster de Medicina Naturista a la Universitat de Barcelona. L’1 de febrer presenta, a la Sala Galbany de Vilassar de Mar, el seu darrer llibre Obsérvate, escúchate.

 Per què Obsérvate, escúchate?
D’arrencada, per una raó molt senzilla: jo no diagnostico, jo valoro per saber què tinc davant i què s’ha de fer. És per aquesta pregunta que neix Obsérvate, escúchate.
 
 I exactament què tracta?
El Obsérvate, escúchate és veure la medicina des d’un punt de vista preventiu personal de cadascun. En aquest llibre, a vegades parlo del calendari del pagès, de les llunes... no és el mateix fer una teràpia amb una lluna minvant que amb una lluna plena; no és el mateix una persona que ha nascut amb fòrceps, amb una volta de cordó o per cesària. També parlo del mercuri retrògrad i de la influència que té el planeta Mercuri en els canvis de l’energia de la Terra. Ens hem cregut que estem desvinculats de l’energia terrenal i no és cert.
 
 Això vol dir que el llibre ajuda a lluitar contra les nostres malalties? 
No. El llibre vol ajudar a aprendre a observar el nostre cos tenint en compte els condicionants de l’entorn, el nostre passat i els senyals que ens envia la natura. Amb això, el malalt pren consciència del significat de la seva malaltia i estarà en condicions d’afrontar el principal objectiu: resoldre el conflicte que l’ha generada.
De fet, ni nosaltres com a terapeutes busquem la solució a la malaltia: busquem perquè ha emmalaltit la persona, però la solució està en el pacient.
 
Dijous 1 de febrer
19.30h Presentació del llibre
Sala Galbany
C/ Sant Roc, 2. Vilassar de Mar. 
Presentarà l'acte Francesc Vélez, infermer. 
 

Informació addicional

  • Text: Maite Viñals
  • Municipi: Maresme
Back to top