Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Museus

L’Any Puig i Cadafalch, tribut a un mataroní il·lustre Destacats

Aquest 2017 es commemora el 150è aniversari del naixement de Josep Puig i Cadafalch i el centenari del seu nomenament com a president de la Mancomunitat de Catalunya. Per recordar la seva obra i la seva memòria, la Generalitat de Catalunya va designar l’any 2017 Any Puig i Cadafalch. Mataró, la seva ciutat natal es va unir des del primer moment a aquesta celebració amb l’organització de tot un seguit d’actes destinats a commemorar la seva figura.
L’acte institucional per presentar l’Any Puig i Cadafalch a Mataró va tenir lloc el passat 19 de gener amb una conferència a càrrec de la doctora en Història Contemporània  Lucila Mallart, comissària de l’exposició de commemoració d’aquesta efemèride que s’inaugurarà a l’octubre vinent. Amb aquets acte es donava el tret de sortida a un any ple d’actes.
 
Un programa commemoratiu molt divers que inclou més d’una trentena d’actes, com exposicions, conferències, rutes i vistes guiades, espectacles, activitats literàries, activitats familiars i educatives, o els Premis Puig i Cadafalch d’arquitectura, entre moltes altres activitats. L’Ajuntament de Mataró, amb la col·laboració del teixit associatiu de la ciutat, ha programat un ampli conjunt d’activitats des de les de caire més acadèmic fins a altres més divulgatives, com espais radiofònics, premis, concurs de fotografia, la ruta turística “El Triangle Modernista”, activitats familiars i educatives o tallers.
 
Mataró es transforma així en la gran protagonista d’aquest Any Puig i Cadafalch, esdevenint una de les seus, juntament amb Barcelona, de l’exposició, de caire nacional, programada, a més serà una de les subseus del gran congrés Puig i Cadafalch per donar a conèixer el llegat arquitectònic del mataroní il·lustre i, a més, s’està treballant en la creació d’un espectacle teatral basat en la vida de Puig i Cadafalch.
 
Back to top