Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Activitats

Els jocs olímpics truquen a la porta del Curling Puigcerdà Pànxing Destacats

Dos joves esportistes de l’entitat cerdana estan convocats amb la selecció espanyola per participar en els Jocs Olímpics de la Joventut Lausanne 2020.
Els cerdans Oriol Gastó y Aleix Raubert, formats al Curling Puigcerdà Pàxing, han estat convocats per l’entitat federativa estatal per a participar en els Jocs Olímpics de la Joventut (Youth Olympic Games – YOG). La Federació Espanyola d’Esports de Gel ha seleccionat als dos joves per a formar part de l’equip espanyol que competirà per primera vegada en aquesta prova en la modalitat de curling –Espanya no hi havia participat mai–.
 
Els YOG –que s’organitzen des de l’any 2010– se celebren a l’estiu i a l’hivern, de forma alternant, i amb dos anys de decalatge entre uns i altres. Això fa que cadascun d’ells siguin quadriennals i estan organitzats pel Comitè Olímpic Internacional (COI). L’anterior Jocs Olímpics d’Hivern, per exemple, va ser el 2016, a Lillehammer (Noruega) i va reunir més de 1.100 atletes de 71 països. 
 
La tercera edició dels Jocs Olímpics d’Hivern de la Joventut, en el qual participen atletes de tot el món d’entre 15 i 18 anys, se celebraran del 8 al 22 de gener de 2020, a la ciutat suïssa de Lausanne. En aquests jocs es disputaran 16 disciplines diferents d’esports de neu i de gel com ara, és clar, el curling. I en aquest escenari és on es troben els dos protagonistes del Curling Puigcerdà Pànxing.
 
Oriol Gastó té 16 anys, de Bolvir, i Aleix Raubert, també de 16 anys, de Puigcerdà. Són els dos joves cerdans a qui la Federació Espanyola d’Esports de Gel ha seleccionat per formar part de l’equip que competirà als jocs olímpics. La resta dels components de l’equip són les noies Carmen Ruíz i Ana Vázquez, de 17 anys, i que provenen dels clubs de Jaca i Valladolid.
 
“Què puc dir? Que és una oportunitat esportiva única que permet, a més, conèixer joves de tot el món. Serà una experiència molt enriquidora”, explica Gastó. “Des de fa dos mesos que hem intensificat els nostres entrenaments. Fem tecnificació cada cap de setmana a Jaca, a Puigcerdà o, fins i tot, a Suïssa”, detalla Raubert. L’exigència actual que tenen amb el cúrling, que els porta a jugar a diferents competicions internacionals, diuen que no està representant maldecaps pel que fa els estudis. Porten 4 anys jugant en el Curling Puigcerdà i ambdós coincideixen a dir que les condicions per entrenar al Poliesportiu no són les millors. Només poden fer-ho els divendres a partir de les 10 de la nit. Necessiten que tiri endavant el projecte que l’Ajuntament de Puigcerdà té previst i que consisteix amb una nova pista de gel, coincideixen a dir. 
 
Els dos esportistes creuen que els Jocs olímpics els permetrà adquirir una experiència competitiva molt beneficiosa que alhora els ajudarà a créixer en aquesta modalitat.
 
De prova en prova
Els dos joves jugadors del Curling Puigcerdà Pànxing venien de jugar, el passat mes de desembre, el World Junior B Curling Championships. El Mundial reunia fins a 43 equips (noies i nois) a la localitat de Lohja (Finlàndia), de l’11 al 18 de desembre. L’equip el completava dos joves de Valladolid i el també cerdà, Joel Ruíz.
 
Val a dir que el Mundial júnior d’aquests últims anys ha comptat regularment amb algun jugador del Curling Puigcerdà. Abans dels tres joves ara convocats, també hi havien assistit els cerdans Marc Moralla, Xavi Campos, Lara Ruíz i Aroa Amilibia.
 

Informació addicional

Back to top