Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

Presentació del 1r número de ‘ERA, revista cerdana de recerca’ Destacats

El Grup de Recerca de Cerdanya, l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya i l’editorial Salòria han col•laborat per editar conjuntament ‘ERA, revista cerdana de recerca’. La nova capçalera recull les comunicacions presentades a les I Jornades d’Estudis de Cerdanya, celebrades el 15 i 16 de novembre de 2014 a Puigcerdà.
En aquest primer número es publiquen 18 articles amb les darreres novetats en la recerca arqueològica, històrica i natural a Cerdanya. L’àmbit de l’arqueologia hi està molt ben representat amb articles sobre els jaciments actualment oberts i que aporten nous coneixements a cada campanya com els de Montlleó (Baltarga), el Fòrum de Llívia i el Castellot de Bolvir. En l’àmbit de la recerca històrica, aportacions de la construcció medieval del pont de Sant Martí, la gènesi de la Torre de Penya Cadell (Sant Romà, Montellà) o el cenobi desaparegut de Sant Joan (Bellver).
 
En el capítol de ciència, la revista ha recollit les investigacions sobre les mines de manganès de Cortàs, o un catàleg de les papallones pròpies de Cerdanya entre d’altres aportacions.
 
‘ERA’ vol ser l’espai on es puguin trobar els treballs de recerca produïts a Cerdanya. La voluntat del GRC i de l’Arxiu, és donar continuïtat a la revista amb la publicació de les Jornades d’Estudis que volen organitzar regularment.
 
ERA
 

Informació addicional

  • Municipi: Puigcerdà
Back to top