Per començar, hauríem de parlar de l’extracció d’or per part dels romans a la zona dels Esterregalls d’All, on els romans van bastir un sistema de canals que feien servir per injectar l’aigua a pressió entre els sediments d’aquesta zona i filtrar-ne el contingut. El resultat era una certa quantitat d’or tot i que, possiblement, mai no van ser unes mines especialment riques en aquest mineral.
També es va cercar or a la zona de Ca n’Ambret, entre Ardòvol i Coborriu de la Llosa, a la vall de la Llosa, aquesta en galeria. I també és llegendària la cerca d’or en una suposada mina de la serra del Cadí, on sí que se sap segur que se n’ha extret plata i ferro.
A l’altra banda de la comarca, a l’Alta Cerdanya, a la muntanya d’Er hi havia hagut una explotació de coure que no va durar gaire i que va estar activa pels voltants de la I Guerra Mundial.
Pel que fa al manganès, un mineral força present a la Cerdanya, trobem mines importants tant a la zona de la Tosa d’Alp com al cantó de la Solana, a la zona de Cortàs.
Finalment, el mineral rei de la comarca era el ferro, que es troba en major o menor quantitat a diferents punts. Potser el lloc més conegut i més explotat siguin les mines del Pimorent, amb importants vetes d’aquest metall, en forma de diferents minerals i que ha estat explotat des d’antic.
És possible trobar altres metalls a la Cerdanya, però sempre en molt petites quantitats i de manera molt localitzada.