Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

Els arbres de la vila Destacats

Puigcerdà disposa d’alguns exemplars arboris de considerables magnituds i amb una certa història, ja que alguns tenen més d’un segle d’antiguitat.

Comencem pel parc Schierbeck i el seu entorn, on podem trobar alguns exemplars d’arbres notables, com la d’algunes sequoies, que van ser plantades fa més d’un segle pels constructors de les viles que es van construir entorn de l’estany.
 
Dins del Parc també hi ha alguns exemplars notables, alguns de dimensions considerables. Però potser alguns dels més curiosos són un parell de teixos (Taxus baccata) que es troben al seu interior. Aquests arbres són molt tòxics (l’única part seva que no és tòxica és l’aril del seu fruit). Són arbres molt notables i que en alguns països com Irlanda, es consideren poc menys que sagrats.
 
Després tenim també els dos grans plàtans del centre de la Vila: el del davant del Casino Ceretà i el que separa la plaça Santa Maria de la Plaça dels Herois, que surten ja a les postals més antigues de Puigcerdà.
 
Els jardins del Consell Comarcal disposen també d’un exemplar notable de cedre, d’enormes proporcions. Antigament hi havia hagut un magnífic teix, però va ser tallat. Almenys podem contemplar el cedre, que ofereix unes magnífiques vistes quan neva o quan s’hi posen sobre ell cigonyes que estan de pas.
 
I no podem oblidar el passeig de la Sèquia, amb la seva combinació de til·lers i de plàtans, que ofereixen una deliciosa ombra les tardes d’estiu, ideals per passejar-hi.
 
Hi ha altres arbres monumentals en finques privades i algun, ací i allà dispersos pel territori, entre els quals s’hi compten pícees blaves, xiprers, els magnífics cedres del cementiri municipal, pollancres –com els del passeig de Rigolisa o els verns del passeig dels Enamorats.
 

Informació addicional

  • Text: Enric Quílez i Castro, President del Grup de Recerca de Cerdanya
  • Municipi: Cerdanya
Back to top