Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

Jordi Frabad: Les venjances de Talltendre Destacats

La vall de la Cerdanya compta amb un patrimoni literari formidable, desconegut per a molts de nosaltres. Radio Puigcerdà ofereix cada dilluns a les 18:00 h l’espai radiofònic “Cerdanya Literària”, on descobrim de la mà d’escriptors cerdans la literatura de la nostra comarca a partir de les obres, llegendes i poesies dels autors locals.Paco Riera introdueix els escriptors cerdans sota la direcció tècnica d’Àngel Gutiérrez. Aquí teniu una transcripció d’Anna Amor. 
En aquest programa, Paco Riera i Manel Figuera ens presenten Les venjances de Talltendre el llibre de l’escriptor establert a Bellver de Cerdanya Jordi Frabad. Es tracta d’una novel·la històrica basada en fets reals que transcorren a Cerdanya, gran part a la zona de Bellver de Cerdanya. L’autor de Cornellà del Llobregat ha estat vinculat a la Cerdanya tota la vida, fins ara compta amb tres novel·les escrites, i aquesta és la primera publicada i editada per Anem Editors. 
 
Com a fet curiós, aquesta és la segona novel·la basada en fets reals sobre el petit poble de Talltendre. La història comença amb l’enterrament d’un dels personatges, l’avi de l’Aurora i el Ricard, l’any 2009 a l’església de Santa Maria de Talló. Els dos personatges, germans bessons, senten com un tercer personatge, el Pau, insulta al difunt: “ja era hora que morís aquest homenot”. Lluny d’incomodar-los, això porta els germans fins a Bellver de Cerdanya per tal de descobrir els orígens de la família i mirar de descobrir el perquè de tanta rancúnia.
Entre els tres personatges desgranen l’origen dels conflictes familiars, on s’hi barregen amor, venjances i traïcions que es remunten a finals del segle XIX al poble de Talltendre, amb un dels fets més importants de la trama, un crim l’any 1883.
 
El fill del personatge assassinat planejarà una revenja que passa a la postguerra i que crearà un conflicte entre els pares dels personatges.
 
Aquí teniu l'àudio complet de l'entrevista: 
 
 

Informació addicional

  • Text: Ràdio Puigcerdà
  • Municipi: Cerdanya
Back to top