Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Entrevistes

Francesc Xavier Porta Pous, alcalde de Bellver de Cerdanya Destacats

“La festa de Bellver funciona molt bé i és de màxima afluència al Pirineu”.
Situat dalt d’un turó i al costat del Segre, Bellver gaudeix d’un immens patrimoni arquitectònic i natural. Sempre ha estat situat en una cruïlla de camins: a l’antiguitat a la trobada del camí dels Bons Homes amb el camí Ral de Sant Jaume. En l’actualitat es troba a la cruïlla de la N-260 amb la E-9 disposant d’un excel·lent emplaçament i molt bones comunicacions.
 
Essent la segona població de la Cerdanya, actua com a capital de la subcomarca de la Batllia i Baridà dotant de serveis aquesta zona de la Cerdanya lleidatana. Així, el Centre Cívic, la piscina municipal climatitzada, la biblioteca, la base d’agents rurals, la llar d’infants, l’escola, el poliesportiu, el centre del Parc Natural Cadi-.Moixeró... fan de Bellver un nucli de serveis que per la seva situació geogràfica li permeten l’organització de grans esdeveniments com el Festival Trama, la Fira de Sant Llorenç, la Fira Pirineu Esport, la Fira Ramadera, la Ultra i la Marató Pirineu o, enguany, la Catalunya Bike Race.
 
Tots aquests equipaments units al gran conglomerat d’associacions de Bellver permeten endinsar-se amb força al segle XXI sense deixar de costat les nostres tradicions ancestrals, com l’aplec del dilluns de Pasqua, el carnestoltes tradicional o la festa major de Sant Antoni, de la que ens en parla el seu alcalde Francesc Xavier Porta Pous.
 
Tota Festa Major té una ad- vocació a un Sant... en el cas de Bellver quin és? Quin origen té aquesta festa?
Tot i que el patró de Bellver és Sant Jaume, la Festa Major se celebra per Sant Antoni. Desconec l’origen. 
 
Quin és l’acte més tradicional de la festa?
Crec que el més tradicional pot ser la Missa solemne i cantada a l’església de Talló i el vermut i les sardanes que es fan tot seguit.
 
I el més innovador?
Tots els actes que es fan la nit del divendres dedicats al jovent, tant el Korrekintos, com els concerts posteriors.
 
Es replantegen cada any l’esperit de la festa o prefereixen mantenir-la dintre de les seves tradicions?
Crec que la festa de Bellver funciona molt bé i és de les de màxima afluència del Pirineu. Per això, opinem que dintre del format que hem adoptat cal anar fent petites variacions però sense caure en grans canvis.
 
Engresqui a veïns i forans a visitar i gaudir de la seva festa major...
Hem programat una Festa Major amb activitats per a tots els públics amb la intenció que la gent s’oblidi dels maldecaps diaris i les cabòries i gaudeixi dels diferents espectacles i actuacions.
El nostre poble està format per gent acollidora, a la qual li agrada compartir els moments de festa i alegria i que sempre està a punt per donar la benvinguda als forans.
Per tant, us convidem a tots, veïns i amics de Cerdanya i resta de comarques veïnes a la festa de Sant Antoni. Us ho passareu molt bé i us emportareu un bon record!!
 

Informació addicional

  • Municipi: Bellver de Cerdanya
Back to top