Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Entrevistes

Andreu Grau Ginesta, alcalde de Lles de Cerdanya Destacats

“Els veïns no cal engrescar-los, estan tots esperant la festa major”.
El poble de Lles de Cerdanya és en un replà orientat a migjorn, al pendent de la muntanya. S’ordena entorn de l’església parroquial de Sant Pere, d’una nau, amb un feixuc campanar quadrat de teulada piramidal. Hi ha alguns apartaments i xalets i algunes cases antigues com Cal Ferrer i Cal Peremptori. Dins el nucli, també hi ha la capella de la Mare de Déu del Roser, dita popularment del Benefici. Al camí de Lles a Viliella hi ha el Mas Barnola, casa pairal dels Barnola, que foren els darrers senyors de Lles. Té una capella amb un tapís que representa sant Jaume, pintat vers el 1915 per Santiago Soldevila.
 
Els actes festius més tradicionals de Lles són la festa major de Sant Pere, patró del poble, i la festa petita, a l’octubre, que té com a antecedent històric una antiga fira ramadera. I avui el seu alcalde, Andreu Grau Ginesta, ens endinsa en la festa gran, la de Sant Pere.
 
Tota Festa Major té una advocació a un sant... en el cas de Lles de Cerdanya quin és? Quin origen té aquesta festa?
El patró de Lles de Cerdanya, és Sant Pere i cada nucli del nostre municipi, té el seu patró. Sempre s’havia celebrat la festa per Sant Pere. Abans el dia de Sant Pere, era festiu i d’ençà que van treure la festa, se celebra el cap de setmana més proper a aquest Sant (normalment acostuma a ser l’últim cap de setmana del mes de juny).
 
Quin és l’acte més tradicional de la festa?
La missa en honor al Patró, el vermut i ball de festa major.
 
I el més innovador?
El sopar de germanor, els jocs per a la mainada i l’actuació de la colla de Diables de Molins de Rei.
 
Es replantegen cada any l’esperit de la festa o prefereixen mantenir-la dintre de les seves tradicions?
Dintre de les tradicions intentem afegir-hi alguna cosa nova.
 
Engresqui a veïns i forans a visitar i gaudir de la seva festa major...
Els veïns no cal engrescar-los, estan tots esperant la festa major. I pel que fa als visitants, els convidem a gaudir de les vistes espectaculars i dels actes que es faran.
 

Informació addicional

  • Municipi: Lles de Cerdanya
Back to top