Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Activitats

Biennal del Romànic del Berguedà obra perspectives de futur cultural a la comarca Destacats

El romànic del Berguedà te moltes potencialitats per optar per un turisme cultural de qualitat, a la vegada que desperta entusiasme en els propis ciutadans per el propi romànic. 
Aquest és el missatge de fons que es desprèn de la biennal del romànic que, amb els ulls de Picasso, s’està celebrant a la xarxa romànica del monestir de Sant Llorenç a Guardiola i a les esglésies de Pedret, Obiols, Rus i Rotgers, totes elles de primer nivell al país, com a primera experiència, i que en properes edicions vol incorporar altres espais com Frontanyà o Lillet. Perquè el romànic de Boí te tan reconeixement i turistes i el del Berguedà tan poc, encara? 
 
La biennal es va plantejar la pregunta i amb la col·laboració de berguedans entusiastes ha fet la primera proposta, interpretant el romànic de la memòria des del a contemporaneïtat dels nostres dies oberts al futur millor. Les vint exposicions, els cinquanta espectacles de petit format i les seixanta visites guiades, confirmen que el camí iniciat està ben traçat i que ara cal tenir constància per seguir i ampliar públics visitants i ser referencials al país.
 
Així ho creuen algunes grans institucions culturals de Catalunya com el Museu Nacional d’Art, el Museu Picasso, o museus episcopals on el romànic es mostra excel·lentment. El increment de turisme aportarà feina perquè cal unir el turisme romànic amb la naturalesa i la gastronomia, a més de motivar i incrementar especialistes en arts interpretatives i creatives. Un repte que cal compartir amb generositat i professionalitat. 
 
Per cloure la biennal, durant els mesos de setembre i octubre es podrà veure al Monestir de Sant Llorenç una gran exposició sobre els dibuixos que molts escolars del Berguedà van crear a partir del monstres que en aquells temps anunciaven la fi del món o convidaven a una vida digna. Son una selecció difícil perquè el conjunt de tots els dibuixos son d’una alta qualitat: aquí ja hi ha els creatius emprenedors que la comarca necessita.
 

Informació addicional

  • Text: Joan Horrit
  • Municipi: Berguedà
Back to top