Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Llibres

La dona pèl-roja, d'Orhan Pamuk

Les Biblioteques del Maresme recomanen... el llibre "La dona pèl-roja", d'Orhan Pamuk.
La dona pèl-roja és una novel·la que, com una faula, ens narra una gran tragèdia actual, però clàssica alhora: la relació pare-fill. El conflicte clàssic de les relacions paterno-filials ens arriben narrant Èdip rei de Sòfocles (el fill que mata el pare) o El llibre dels reis de Ferdosi el poeta Persa (el pare que mata el fill). Un món literari, polític, cultural, social... en l’etern debat orient-occident que Pamuk viu i escriu constantment. 
 
Els dos protagonistes principals són Cem, el fill que pateix l’absència del pare i que es veu obligat a treballar fent pous per poder pagar els estudis. I Mahumt, el pouer que fa de mestre a Cem, però també de pare. Aquest és el pare autoritari que imposa disciplina, present, que exigeix el respecte que estableix una relació de confiança i que sosté per a un fill desemparat. 
 
Finalment, hi ha la dona pèl-roja, qui simbolitza, no només dins la literatura sinó també en l’imaginari dels turcs i per Cem, la dona alliberada. Aquella que no accepta les normes, amb un contingut sexual potent, una dona real dins la novel·la i també simbòlica, que dóna veu  a les ànsies de llibertat tant del pare com del fill.
 
Matèria: Novel·la
Editorial: Més llibres
Any: 2018
 
Llibre Pel Roja
 
 

Informació addicional

Back to top