Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Activitats

Cantar en una coral Destacats

Cantar és un excel·lent exercici per expressar emocions, sensacions i per assolir un estat de benestar personal a qualsevol edat. Fer-ho de forma col·lectiva, a més a més, fomenta l’adquisició de competències i habilitats socials tan bàsiques i necessàries per afrontar la vida com el treball en equip, el fet de saber estar, el respecte, l’escolta activa i l’actitud proactiva davant un objectiu comú.

Cantar en una coral, ja des d’edats primerenques, esdevé una activitat que facilita assolir tots aquests aspectes socials, a més d’ajudar en la pràctica de l’educació musical d’una manera totalment pràctica i vivencial.
 
La cançó serà la base del cant coral, però també serà l’element bàsic per estructurar un bon ensenyament musical.
 
Des de l’antiguitat, l’ús de la cançó ha tingut un paper importantíssim dins les diferents societats, ja sigui per expressar emocions, narrar fets històrics, rituals, per fer menys feixugues les tasques, per bressolar, per jugar, per celebrar... Fins fa ben poc, moltes de les tradicions d’una cultura ens arribaven en forma de cançó a través de la transmissió oral que passava de generació en generació. Actualment, aquesta transmissió oral a poc a poc es va perdent i l’ús d’altres tècniques ha agafat el relleu per tal de conservar la memòria històrica d’un país, d’una cultura. El cant coral ens permet explorar tots aquests àmbits i es converteix en un espai d’aprenentatge.
 
Per a un infant, cantar en una coral li obre la possibilitat de descobrir mons nous, llenguatges nous, cultures noves a través de la música i dels estils musicals propis de cada entorn. L’aprenentatge esdevé immens quan som capaços de relacionar de manera global i transversal els significats i continguts expressats en les cançons: parlem d’èpoques, d’autors, de llocs, de fets, aprenem el llenguatge i el significat emprat, poemes, estils, cultures...
 
Donem als nostres fills i filles aquesta oportunitat.
 

Informació addicional

  • Text: Glòria Prats i Rins. Professora de la FPCEE Blanquerna Directora de corals infantils i juvenils
  • Municipi: Maresme
Back to top