Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Activitats

Equitació connectada Destacats

Qualsevol esport procura millorar el benestar físic i mental de les persones. L’equitació és un esport que desenvolupa certes habilitats físiques com són l’equilibri, la concentració, la coordinació, els reflexos i la destresa. A més dels beneficis físics, l’equitació potencia habilitats emocionals i de vida, com són la confiança, la seguretat, la motivació i afavoreix el rendiment acadèmic dels nens.
Les habilitats emocionals juguen un factor important en les nostres vides i amb els cavalls aprenem a conèixer les nostres emocions, a prendre consciència del nostre cos, a empatitzar, a liderar i a crear equip amb el cavall, ja que ensenyem que l’alumne aprengui la comunicació natural del cavall i la interioritzi millorant la relació entre els dos, busquem un company amb qui fer un esport a qui també li agradi, i no per sotmetiment sinó per motivació i voluntat.
 
L’equitació connectada és un mètode per millorar aquesta comunicació i potenciar la relació amb el cavall. Ens ensenya a connectar amb ell mitjançant la presa de consciència del nostre cos i la nostra posició i l’experiència “d’escoltar” el cos del cavall.
 
L’equitació connectada és un mètode creat per Peggy Cummings basat en el coneixement de l’anatomia del cavall i l’equilibri, la tècnica Alexander i les arts marcials.
 
El coneixement de la nostra biomecànica i la del cavall facilita una sincronització natural amb el moviment d’aquest. Sense aquest coneixement i sense una consciència de com aplicar-ho creem una tensió en diferents parts del cos del cavall que impedeix que el moviment flueixi lliurement. Quan el genet i cavall es tensen es crea un cercle on tots dos perden elasticitat i la seva habilitat per reequilibrar-se.
 
Equitacio Connectada
 
Aquest mètode aporta beneficis a les dues parts de la relació persona-cavall:
1.- Ensenya al genet a tenir consciència del seu cos i del moviment per adoptar la millor posició a l’hora de muntar i moure’s en harmonia amb el cavall.
2.- Ensenya al cavall a desenvolupar patrons posturals, musculars i de moviment per aconseguir suportar –sense dolor ni tensió- el pes del genet, en total equilibri.
 
L’equitació connectada afavoreix el desenvolupament d’habilitats no només relacionades amb el físic sinó també amb el benestar personal juntament amb el del cavall.
 

Informació addicional

  • Nom: Melín M, Farriols (Horseway)
  • Municipi: Mataró
Back to top