Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Activitats

Escola de Rugbi a Arenys de Mar Destacats

Per a aquells que no coneixen aquest esport, el rugbi és només una activitat que es relaciona amb la duresa dels seus moviments. Això és una imatge molt diferent a la real. Aquest esport planteja certs valors que els jugadors practiquen dins i fora del camp. Aquesta característica el diferencia d’altres esports grupals.
Els valors i “l’esperit” del rugbi són positius per a la formació física i mental dels infants i dels joves. Aquests valors bàsics del rugbi són: esportivitat, entesa com l’actuació correcta i educada que s’ha de guardar en tot esport; noblesa, generositat, honradesa i total absència de maldat en una persona, en el seu comportament, la seva actitud o les seves accions; valentia, valor, energia i voluntat per afrontar situacions difícils o adverses; constància, dedicació i fermesa en les actituds i les idees o en la realització de les coses; esperit de lluita i sacrifici, esforç que es fa per aconseguir alguna cosa; cooperació i col·laboració, actuació amb una altra persona per aconseguir un fi, i companyonia, harmonia i bona correspondència entre companys. 
 
La pràctica del rugbi per a infants d’entre 6 i 16 anys s’ha mostrat com una valuosa ajuda a la seva formació, ja que fomenta el desenvolupament de qualitats com el treball en equip, el respecte, l’autodisciplina, l’esportivitat o la concentració, que després són de gran ajuda en els seus estudis i en la vida adulta. La pràctica del rugbi afavoreix el desenvolupament psicomotriu amb gran diferència sobre altres esports, per això està especialment indicat per a la potenciació de la coordinació i de la bilateralitat. Cal tenir en compte que el rugbi és dels pocs esports en què s’utilitzen, harmònicament i equilibradament totes les parts del cos.
 
El rugbi és un esport inclusiu, el poden practicar els alts, els baixos, els grassos, els prims... Ensenya com transformar una debilitat en una fortalesa en base a l’esforç, l’entrenament i més, perquè és important lluitar pels objectius. Transmet el respecte als iguals, rivals i sobre els que implementen les lleis.
 
En acabar cada partit, els jugadors de rugbi saluden a tots (companys i rivals), tot i que minuts abans un jugador hagi fet un placatge al de l’equip contrari. 
 

Informació addicional

  • Text: Associació Esportiva de Rugbi SCRUM
  • Municipi: Arenys de Mar
Back to top